BURHAN ÖZFATURA EGE-KOOP'TA...

Gerçekleştirdiği 11 dev proje ile konut sektörünün öncü kuruluşlarından biri haline gelen, İzmir ve ülke sorunlarına yönelik düzenlediği altmışı aşkın panel ve seminerle de büyük bir sosyal sorumluluk örneği sergileyen EGE-KOOP ailesine dev bir isim daha katıldı.

10 Temmuz 2012 Salı 13:32
BURHAN ÖZFATURA EGE-KOOP'TA...

 EGE-KOOP’un Onursal Başkanı Burhan Özfatura, bir dönem Genel Başkanlığını da yürüttüğü kuruluşda artık Finans ve Strateji Danışmanı olarak görev yapıyor.  


EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ İzmir’e büyük hizmetlerde bulunmuş, ülke siyasetinde temel taşlardan biri haline gelmiş eski Büyükşehir Belediye Başkanlarımızdan Sayın Burhan Özfatura, EGE-KOOP’un uluslararası marka olma hedefine çok daha emin adımlarla ilerlemesini sağlayacak. Zaten her platformda desteğini bizden esirgemeyen değerli büyüğümüz bundan böyle aktif şekilde katkı sunacak. Kendisinin bilgi ve birikimi, tecrübesi ve kalitesi gücümüze güç katacak.” dedi.
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Onursal Başkanı olduğu Türk konut devi EGE-KOOP’a danışman oldu. 1984-1989 ile 1994-1999 dönemleri olmak üzere on yıl süresince kente Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önemli hizmetlerde bulunan Özfatura, EGE-KOOP’un Finans ve Strateji Uzmanı olarak görev yapıyor.  Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ Ege-Koop’un kuruluşundan başlamak üzere bugünlere gelmesinde çok büyük desteği olan Sayın Burhan Özfatura’nın, 1984 yılında 9 bin 448 konutluk Egekent 1 projemizin arsasının alınmasından, tüm alt yapı imalatlarının yapılmasına, kısa sürelerde konutların bitirilmesi için kredi akışının sağlanmasına kadar birçok hizmette rolü çok büyüktür. Bugüne kadar kurduğumuz her biri özel ve birbirinden değerli 11 kent parçasında ortaklarımızın daha da konforlu ve huzurlu yaşamaları için gerekli olduğunu düşündüğümüz her konuda desteğini esirgememiştir. Her zaman yanımızda olmuş,  EGE-KOOP’un bugünlere gelmesine büyük katkılar yapmıştır. Değerli Onursal Başkanımızın bundan böyle Finans ve Strateji Danışmanı olarak aramıza katılması çok büyük bir inceliği taşımakla beraber EGE-KOOP’un uluslararası marka olma hedefine ulaşması yolunda da gücüne güç katacaktır. Sayın Başkanımıza da EGE-KOOP’a da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“ÖZFATURA’NIN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR…”
Burhan Özfatura'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinde kentsel problemlerin önlenmesi, mevcut sorunların da aşılması yönünde insanüstü çabalar sergilediğini, o gün eleştiri konusu olan bu çaların değerinin bugün çok daha iyi anlaşıldığını kaydeden Aslan, “ Göçün beraberinde getirdiği ekonomik, sosyal, kültürel ve kentsel problemlere en açık ifadelerle dikkat çekti. Kendisi bir anlamda, ilgilileri, yetkilileri göçün önlemesi konusunda göreve çağırdı. İzmir'de bugün yaşadığımız imaj bozukluğu, gecekondulaşma, sağlıksız kentleşme ve kimlik arayışı Sayın Özfatura'nın haklılığını bir kez daha teyit etmiştir” diye konuştu. 



İZMİR’E ÖNEMLİ DEĞERLER KAZANDIRDI
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Özfatura, Maliye Bakanlığı hesap uzmanlığı, İzmir Hesap Uzmanları Grup Başkanlığı, İzmir Defterdarlığı, öğretim görevliliği, Başbakanlık Müşavirliği, Yeminli Mali Müşavirlik görevlerinde bulundu. Belçika’da KDV konusunda ihtisas yapan Özfatura, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne geçti. Ücret Sistemleri konusunda master, İşgücü Planlaması konusunda doktora yaptı. Turgut Özal’ın öncülüğünde uygulamaya başlanan 24 Ocak Kararları’nda vergi uzmanı daha sonra da Başbakanlık Müşaviri olarak görev yapıp emekli oldu.  Başkanlık döneminde birçok önemli projeye imza atan Özfatura, toplu konut projeleri olan EVKA’lar, Büyük Kanal Projesi ve Halkapınar - Üçyol metro hattı gibi çalışmalar ile İzmir'in kemikleşen sorunlarına karşı çok önemli ilerlemeler sağladı. Onun döneminde Tansaş hisselerinin %32.98'i halka açıldı. Balçova'ya ve İzmir'e kazandırdığı Turkuaz sahil alanı, önemli bir kıyı düzenleme çalışmasının ilk adımıydı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol