Dünyada, açlık, sefalet, eşitsizlik, perişanlık artan bir tempoda yükseliyor. Sadece sömürücü ülkelerin çıkarına çalışan Birleşmiş Milletler Teşkilatının son raporuna göre, aç insanların sayısı 815 milyona yükselmiştir. (Aslında çok daha fazla olduğuna inanıyorum.)
1- Bu arada;
a) Çocukların (0-5 yaş arası) 155 milyonu bodur, 52 milyonu aşırı zayıf, 42 milyonu da obezdir.
b) Dünyada 641 milyon yetişkin obez vardır. (Yüzde 13). 613 milyon kadın da anemi hastasıdır.
c) 815 milyon aç insanın 520 milyonu Asya’da, 243 milyonu Afrika’da, 42 milyonu da Latin Amerika ve Karayipler’de yaşamaktadır.
d) Her 10 dakikada bir kız çocuğu ölmektedir. Her 7 kızdan biri zorla evlendirilmektedir. (Türkiye’de son 10 yılda 482 bin kızımız zorla evlendirilmiştir. 2002-2016 arasında 5.734 kadın öldürülmüştür.)
e) 750 milyon kişi okuryazar değildir. Bunların üçte ikisi kadındır. Türkiye’de de 7 milyon cahil vardır. (Kadınların yüzde 9’u, erkeklerin yüzde 1.8’i)
2- Peki ülkemizde durum nasıldır?
a) Nüfusun yüzde 68’i borçludur. (52 milyon kişi) (385 milyar TL)
b) Nüfusun 7 milyondan fazlası işsizdir.
c) 29 milyon kişi açlık sınırındadır. Nakdi yardım alan hane sayısı 2.698.990’dır. 532 bin kişi yaşlılık aylığı almaktadır. Engelli aylığı alanların sayısı 621 bindir. 8.983.853 kişinin sigortası devlet tarafından ödenmektedir. (Yani gelirleri asgari ücretin üçte birinden azdır.)
d) Milyoner sayımız 128.801 olmuştur. (Bunların mevduatlarının tutarı 835 milyar 488 milyon TL’dir.)
e) 11.785.000 emekli vardır. Sigortalı çalışan sayısı ise 20.630.875’tir. Aylık ödeme tutarı 209 milyar TL’dir.
f) En zengin şehrimiz Ankara’dır???
g) En zengin yüzde 20’lik kesim milli gelirimizin yüzde 47’sini, ikinci yüzde 20’lik kesim yüzde 16’sını almaktadır.
Velhasıl, tam bir perişanlık tablosu mevcuttur.
3- Peki, bu sefalet tablosunun sebepleri nelerdir?
Zengini daha zengin eden, her geçen gün gelir dağılımını daha da kötüleştiren, “sömürü düzeni” ve korkunç boyuttaki “israf…”
a) İllimünati denilen Rockefeller ve Rochild gruplarının başını çektiği, Siyonist-Evanjelist çetesi. Bu çete başta enerji, gıda, ilaç, silah vb. sektörler olmak üçere, tüm önemli konuların patronu olmuşlardır. Tüm dünyayı ahlaksızca sömürmektedirler. Her tarafta terörü, darbeleri, savaşları, salgın hastalıkları koordine ve finanse etmektedirler. Tüm finans sektörünün hâkimidirler. Tarım ilaçları ve GDO’lu ilaçlarla fakir ülkelerin tarımını perişan etmişlerdir.
b) Üretilen gıda miktarı 4 milyar tondur. Bunun 1,3 milyar tonu üçte biri israf edilmektedir. Bu israfın parasal değeri 800 milyar dolardır ve 1.8 milyar açı doyuruyor.
- Asya’da kişi başına sebze israfı 100 kilogramdır. Kuzey ve Latin Amerika’da et israfı fazladır.
- Türkiye’de kişi başına gıda israfı 114 kilogramdır. (Sebze ve meyvenin yüzde 30’u yolda, yüzde 15’i ise evde israf olmaktadır. Günde 6 milyon ekmek israf edilmektedir.) Yılda 220 milyon ton yenilebilir ürün heba olmaktadır. Bunun değeri 62 milyar dolardır.
c) Golf sahalarında israf edilen su ile dünyadaki su sıkıntısı sona erebilir. Silah harcamalarının yüzde 20’si tüm açları doyurabilir.
d) Gelişmiş sömürücü ülkelerin çevreye (hava, su toprak vb.) zararı tüm dünyayı sefalete sürüklemektedir.
e) Görgüsüzlük ve israf tüm dünyayı esir almıştır;
- Lüks daire, otomobil, yazlık, ev eşyası, yurt dışı seyahat, telefon hastalığı (Türkiye dahil) tüm insanlara hakim olmuştur.
- Evcil hayvanlara harcanan para 150 milyar dolara ulaşmıştır (ABD 57, Türkiye 1 milyar dolar.)
- Zenginler ne yapacağını şaşırmış durumdadırlar. Lüks yatlar, Brunei Sultanının (bir ay sürecek) lüks 50. yıl kutlamaları, bir kilogramı 3 bir euroya satılan trüf mantarı, 200 bin euroya 6 kişilik akşam yemeği (Los Angeles’teki Bluefinsh firması koordine ediyor. Aylık aidat 10 bin sterlin), 860 milyar dolarlık ciroya ulaşan “lüks tüketim” piyasası, Bodrum’a sığmayan Kazak milyarderin 101 metrelik 140 milyon euroluk yatı, Fransa’da Villa Des Cedres’te 410 milyon dolara satılık villa, Churcil’in puro izmaritine ödenen 12 bin dolar gibi astronomik tutarlar…
- Ülkemizdeki lüks, israf, yolsuzluklar. Sarayın astronomik harcamaları. 268 araç yetersiz bulunarak, yapılacak yeni alımlar. Uçaklar, helikopterler, yazlık saraylar. ABD’ye yaranmak için THY’nin 11 milyar dolarlık uçak siparişleri. 1 Mart tezkeresinden sonra da Awacs uçakları için milyar dolarlar ödedik. Şimdi nerede bu uçaklar? TBMM Başkanlık Divanı Salonu’na alınan 1 milyon TL’lik masa. Hepsi astronomik zarar eden köprüler ve hava alanları. En az 50 milyar dolara malolacak anlamsız Kanal İstanbul. Kalitesiz eğitimle israf edilen genç nesillerimiz. Saçma programlarla israf edilen, okumaya hiç yer ayırmayan zamanlarımız. Aşırı istihdam; ne işe yaradığı bilinmeyen danışmanlar odlusu.
- Ve unutulan “Komşusu aç iken, tok uyuyan bizden değildir” Hadis-i Şerifi. Uyulmayan zekat, sadaka, Karz-ı Hasen, yardımlaşma, cömertlik, tevazu hükümleri…
Yüce Rabbim (cc), hepimize basiret ve feraset versin. Egoistlikten müsriflikten kurtarsın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol