ZONGULDAK'TA ARAMALAR SÜRÜYOR

DHA Muhabiri Ersin Ercan Zonguldak, Çaycuma'daki son durumu anlattı...

07 Nisan 2012 Cumartesi 14:00
ZONGULDAK'TA ARAMALAR SÜRÜYOR

 Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi girişindeki köprünün çökmesiyle birlikte alttaki Filyos Çayı'na düşen minibüste bulunan 10 kişi ile o sırada yaya olarak köprüden geçen 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kayıp yakınları ise helikopterin havadan destek verdiği arama çalışmalarını, olay yerinde gözyaşları içinde izliyor.

1951'de yaptırılan 255 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümü, dün saat 15.30 sıralarında çöktü. O sırada köprüden geçen Suat Özcan yönetimindeki 67 ZR 077 plakalı otomobil ile İsmail Örenbaş yönetimindeki yolcu minibüsü ve yürüyen 5 kişi, alttan geçen Filyos Çayı'na düştü. Çayda sürüklenen otomobildeki 2 kişi, kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp kıyıya yüzerek kurtuldu. Yaralanan 2 kişi, Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
ARAMALAR, HAVADAN VE KARADAN SÜRÜYOR
İlçeden Yolgeçen Köyü'ne giden ve aralarında Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen'in de bulunduğu minibüsteki 10 kişi ve diğer 5 kişi için arama çalışması başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalış ekibi, su seviyesinin yüksek, akıntının da yoğun olması nedeniyle dalış yapamadı. Bu nedenle minibüsün yeri belirlenemedi. Arama çalışmaları, kayıp kişilerin sürüklenmiş olabileceği ihtimaline karşı gece saatlerine kadar Filyos Çayı'nın kenarlarında ve sığ bölümlerinde sürdürüldü, ancak sonuç alınamadı. Karadan yapılan çalışmalara gece ara verilirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden talep edilen helikopter, gece projektörlerle çay üzerinde tarama yaptı.
'MİNİBÜSÜN SÜRÜKLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'
Kurtarma ekipleri, sabah aramalara Karadeniz'e kadar 20 kilometrelik Filyos Çayı boyunca yeniden başladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, helikopterin gece boyunca yaptığı aramalardan bir sonuç alınamadığını söyledi. Sabah saatlerinden itibaren jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay boyunca aramaları sürdüreceğini ifade eden Güngör, köpekli arama ekibinin de çalışmalara katıldığını söyledi. Suyun debisinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Güngör, şöyle dedi: "Gece suyun debisi yine çok artmış. Köprünün ayaklarındaki tablalar sürüklenmiş. Yüklü miktarda su geliyor. Çalışmalar gün boyu devam edecek. Ancak bu suya dalış yapamıyoruz. Dalış imkanı sıfır, çünkü tehlikeli. Su seviyesinin düşmesini bekleyeceğiz. Ayrıca dalsak da şu anda suda görüş sıfır. Hiçbir şey göremeyiz. Çayda derinlik bazı bölgelerde 5, bazı bölgelerde 8 metre. Minibüs, köprünün altında da olabilir. Ancak biz sürüklendiğini düşünüyoruz. Onun içinde denize kadar çay boyunca aramalarımızı sürdürüyoruz."
Güngör, köprünün çöken bölümünün ise çok ağır olduğu için vinçle kaldırılamadığını, kaldırma sırasında köprünün sağlam bölümüne de hasar verebileceğinin Karayolları tarafından belirtildiğini söyledi.
KAYIP YAKINLARI TEPKİLİ
Arama çalışmaları sürerken, kayıp yakınları da sabah saatlerinden itibaren köprünün çevresinde toplandı. Bazı kayıp yakınları, köprünün üzerine çıkarak çöken bölüme bakarken gözyaşlarına boğuldu. Kayıp yakınlarından bazıları, arama çalışmalarının yetersizliğinden yakınırken, görevlilere tepki gösterdi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, köprünün üzerindeki kayıp yakınlarını uzaklaştırdı. Köprünün alt bölümünde ve çayın kenarında toplanan kayıp yakınları, gözyaşları içinde çalışmaları izlemeyi sürdürüyor.
BELEDİYE BAŞKANININ SAĞLIK DURUMU İYİ
Dün olay yerine gelen ve babası ile yeğeninin, çaya düşen minibüste olduğunu öğrenince fenalaşarak Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in ise kontrol altında tutulduğu belirtildi. Başkan Gülşen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
KAYIPLARIN ADLARI
Minibüs sürücüsü: İsmail Örenbaş
Yolcular: Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkafa, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Alim Başören
Yayalar: Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Azaklıoğlu, Ali Rıza Kaya.
ZONGULDAK

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol