'YÜZDE 60'LIK ADİL GÜR AKP'DEN PARA ALDI...'

Referanduma 2 gün kala 'Evet' oylarının yüzde 60'ı bulacağını iddia eden AKP'ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi A&G'nin sahibi Adil Gür'e Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz'dan yanıt geldi.

15 Nisan 2017 Cumartesi 12:09
'YÜZDE 60'LIK ADİL GÜR AKP'DEN PARA ALDI...'

Referanduma 2 gün kala 'Evet' oylarının yüzde 60'ı bulacağını iddia eden AKP'ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi A&G'nin sahibi Adil Gür'e Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz'dan yanıt geldi.

BirGün'e konuşan AKAM Başkanı Kemal Özkiraz, A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür'ün açıkladığı yüzde 60 'Evet' rakamını "saçmalık" olarak niteledi.

Özkiraz, "Kendi mesleğimden birine bir şey demek istemem ama bu tahmin saçmalığın ötesinde. Tüm sağ oyları fire olmayacak şekilde birleştirsek bile yine yüzde 60 etmiyor. Sağın 'hayır' diyeceğini açıklayan kesimleri nerede, Meral Akşener'ler nerede, Saadet Partisi nerede? Bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor, olabilecek iş değil" dedi. AKAM Başkanı Özkiraz Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili tahminini de yüzde 53-57 'Hayır' olarak açıkladı.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Öztunç, Milliyet yazarı ve A&G araştırma şirketi sahibi Adil Gür hakkında bir iddia ortaya attı. 

Çıray, 10 Nisan’da A&G’nin “birkaç gün içerisinde ‘evet’leri yükselmiş gibi gösterek ‘hayır’cıların sandığa gitmemesini sağlayacağını” söylemişti. Çıray, kaynağının Cumhurbaşkanlığı Sarayı olduğunu söylerken, A&G şirketinin bugün açıkladığı referandum anketiyle bu iddiasının doğrulandığını ifade etti.

A&G, bugün açıkladığı anketinde referandum yüzde 60 ‘evet’ oyu çıkacağını öne sürmüştü.

Yarkadaş: Telefonda başka ekranda başka
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da “Adil Gür’ü yaklaşık 1 ay önce, belediye başkanı bir arkadaşım aradı. Ve referandumu sordu. Adil Gür telefonda ‘EVET’in yüzde 45, ‘HAYIR’ın ise yüzde 55 olduğunu söyledi. Adil Gür aynı gece televizyon programına çıkarak ‘EVET’in yüzde 55 ve ‘HAYIR’ın da yüzde 45 olduğunu söyledi” dedi.

"AKP'den para aldı"
CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Öztunç, “Adil Gür’ün AKP’den para alıp anket yayınladığını” iddia etti. Öztunç, Twitter adresinden şunları yazdı:

Anketlerle hayırcıları yıldırma operasyonu yapılıyor. Paraya satılan anketçilere 16 Nisan’da hayır tokatını vuracağız.

Sandıkta hile yapmak için sahtekarlara yalan anketler yayınlatıyorlar. Kimse inanmasın. Adil Gür para içi herşeyini satacak biridir.

Adil Gür, Ankara'da Çukurambar’daki Pelit Pastanesi’nin üst katında AKP'den aldığı para karşılığı bu sahte anketi açıklıyor hayır

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol