YUNANLILARA 'MEHMETÇİĞİ ÇEKME' TEKLİFİ YAPILMIŞ!

İsviçre'de sonuçsuz kalan Kıbrıs görüşmeleriyle ilgili Yunan basını çarpıcı bir iddia ortaya attı. Ülkenin en çok satan gazetesindeki iddiaya göre, 'Türkiye Kıbrıs'tan askerin çekilmesini sağlayacak bir teklif sundu.

25 Temmuz 2017 Salı 23:30

Geçtiğimiz haftalarda Kıbrıs sorununun çözümü için Birleşmiş Milletler gözetiminde bir araya gelen KKTC ve Kıbrıs Rum Kesimi temsilcileri, zorlu görüşmelerin ardından sonuç alamamış ve masayı terk etmişti. Her iki taraf da birbirini suçlarken Yunan basını, hatalı tarafın Atina olduğunu yazdı. Ülkenin çok satan gazetelerinden Kathimerini, Türkiye’nin Atina’ya çok iyi bir teklif sunduğunu fakat Yunan makamların bu teklifi geri çevirdiğini yazdı.Gazeteye konuşan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, “İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında gerçekleşen görüşmelerde kolektif bir başarısızlık oldu. Ankara’dan çok samimi ve gerçekçi bir teklif geldi fakat Atina ve Lefkoşa bunu kabul etmedi” dedi.Kıbrıs’tan askerlerin çekilmesini sağlayacak bir teklif sunulduğunu söyleyen Eide’nin bu açıklaması Yunanistan’dan büyük tepki çekti. Yunan Dışişleri Bakanlığı, “Bay Eide, Türkiye hükümetinin sözcülüğünden BM arabuluculuğundan daha çok zevk alıyor” yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre'de 12 Ocak'ta düzenlenen ilk konferanstan bu yana Kıbrıs sorununa adil, kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunabilmesi amacıyla Türkiye olarak her türlü katkıyı sağladıklarını vurgulamış, şunları söylemişti: "Son 15 yıldır, iktidara geldiğimiz günden bu yana Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulabilmek için Annan Planı'nın maalesef Rumlar tarafından reddedilmesine rağmen her türlü katkıyı sağladık. Ayrıca Kıbrıs Türk tarafının bu süreçte yapıcı rolünü de takdirle karşıladığımızı vurgulamak isteriz. Kalıcı ve adil bir çözüm için Kıbrıs Türk tarafı müzakere masasında her zaman üzerine düşeni yapmıştır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.07.2017 00:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol