YSK'NIN BAŞINA FETÖ'MÜ GETİRDİ!..

Referandumda mühürsüz oy pusulalalarının geçerli sayılması kararını alarak oylamanın sonucuna etki eden Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven hakkında çarpıcı bir iddia geldi. Güven'in YSK Başkanlığına Cemaat'in isteğiyle getirildiği konuşuluyor.

20 Nisan 2017 Perşembe 18:41
YSK'NIN BAŞINA FETÖ'MÜ GETİRDİ!..

Referandumda mühürsüz oy pusulalalarının geçerli sayılması kararını alarak oylamanın sonucuna etki eden Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven hakkında çarpıcı bir iddia geldi. Güven'in Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Cemaat'in isteğiyle getirildiği konuşuluyor. 

Odatv Ankara Temsilcisi Müyesser Yıldız Güven hakkındaki bu iddiayı köşesine taşıdı. Türkiye'nin geleceğine etki eden şaibeli referandumun baş mimarı Güven hakkındaki bu çarpıcı iddia Müyesser Yıldız'ın yazısına böyle yansıdı; 

Mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli seçilmesi kararını alarak, referandumun kaderini belirleyen Yüksek Seçim Kurulu, özellikle de Başkan Sadi Güven'le ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Yargı kulislerinde şimdi Sadi Güven'in 2013'te YSK Başkanlığına Cemaat'in istek ve desteğiyle nasıl seçildiği konuşuluyor.  

Bu iddiayı aktarmadan evvel, iki gün önceki, “İşte referandumun kaderini belirleyen o ekip” başlıklı yazımızda iki düzeltme yapalım.

YSK üyelerinden Muharrem Akkaya'nın Tunceli Ovacık'lı olduğunu belirtmiştik. Meğer Karabük Ovacık'lıymış. Yani Adalet eski Bakanlarından Mehmet Ali Şahin'in hemşehrisiymiş ve Şahin'in döneminde Adalet Bakanlığı'nda görev almış.

Bir diğer üye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hemşehrisi Kürşat Hamurcu'nun ise Yargıtay ve YSK üyeliğinin yanısıra Uyuşmazlık Mahkemesi yedek üyesi olduğuna dikkat çekmiştik. Hamurcu'nun, YSK üyesi seçildikten sonra Uyuşmazlık Mahkemesi üyeliğinden istifa ettiğini öğrendik. 


TEAMÜLE GÖRE YSK BAŞKANI OLAMIYORDU

Sadi Güven'in YSK başkanı yapılmasının hikâyesine gelince; önce mesleki kariyerindeki önemli görevleri bir kez daha hatırlatalım:

19 Nisan 2005-13 Temmuz 2008 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısıydı.

13 Temmuz 2008'de Yargıtay üyesi seçildi.

10 Nisan 2009-27 Şubat 2014 arasında Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurul üyeliği yaptı.

27 Nisan 2010-27 Şubat 2014 arasında Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu üyesi oldu.

24 Ocak 2013'te de Yüksek Seçim Kurulu'na seçildi.

Aynı gün YSK Başkanı oldu.

Güven'in başkan seçilmesiyle ilgili olarak yargı kulislerinde anlatılanlar ise şöyle:

Deniyor ki, “Yazılı bir kural bulunmamakla birlikte YSK teamüllerine göre, YSK'daki en kıdemli Yargıtay temsilcisinin başkan, en kıdemli Danıştay temsilcisinin de başkan vekili olması gerekiyordu.”

Peki Sadi Güven en kıdemli isim miydi?

Hayır.

Kıdemli isim Halim Aşaner'di. Kısaca onun özgeçmişini de verelim:

13 Temmuz 2008'de Yargıtay Üyesi oldu.

27 Ocak 2010-12 Kasım 2013 arasında YSK üyeliği yaptı. 

4 Kasım 2013'te Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. Başkan olmasıyla birlikte YSK üyeliği sona erdi.   

Görüldüğü gibi, Aşaner, YSK'da Sadi Güven'den 3 yıl kıdemli konumdaydı ve teamüllere göre, onun YSK Başkanı olması gerekiyordu.

Ama o değil, Sadi Güven Başkan oldu.

Nasıl mı?

İddialara göre, Cemaat BBP'ye yakın olduğu söylenen Halim Aşaner'i istemedi. Başkanlığa aday olmamaya ikna etmek için de Yargıtay'da Ceza Dairesi Başkanlığı vaadinde bulunuldu. Ve Aşaner Kasım 2013'te 4. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. Sonrasında ise o da Cemaat'e yanaştı, öyle ki 4. Ceza Dairesi adeta Cemaat'in karargâhı haline geldi. Nihayetinde 15 Temmuz'dan sonra meslekten ihraç edilen ve tutuklanan isimlerden birisi de Halim Aşaner oldu.

Bu tarihi iddialar doğruysa, sorulacak iki soru var: 

Cemaat, Sadi Güven'in başkan olmasını neden bu kadar istedi?

Cemaat'in böylesine sahiplendiği bir isim görevini nasıl sürdürebildi?

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.04.2017 01:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol