'YOLUN AÇIK OLSUN RECEP TAYYİP BEY!'

Türkiye'nin ilahiyat aalanında dahi isimlerden biri olan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hoca, Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

23 Haziran 2014 Pazartesi 11:36
'YOLUN AÇIK OLSUN RECEP TAYYİP BEY!'

İşte Yaşar hocanın o yazısı:


Araştırmacı yazar Nurullah Aydın, dikkatle okunması gereken bir yazı göndermiş.


‘Ekmelüddin İhsanoğlu ve Hatırlattıkları’ başlıklı bu yazıyı kısmen özetleyerek buraya almakta yarar görüyorum:



“İhsanoğlu, 1943 yılında Kahire'de doğdu. Mısır vatandaşıdır. Babası; Yozgat kökenli olan, İstanbul’da dinî eğitim alan, orada yaşayan, sonra da ülkeyi terk ederek Kahire'ye yerleşen Mehmet İhsan Efendi’dir. Annesi Rodoslu’dur.”

 

“Babası Mehmet İhsan Efendi; İngiliz Muhipler Cemiyeti kurucusu, Sevr Antlaşması’nın imzalanması ile Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey’in idamına fetva veren, Kurtuluş Savaşı’na karşı çıkan, İşgalcilerle işbirliği yapan, mandacılığı savunan, Mustafa Kemal’e hakaretler eden ve Cumhuriyet’in 150 kişilik hain listesinde adı bulunan eski Şeyhülislam Mustafa Sabri’nin yardımcısı ve yakın arkadaşıdır.”



“E. İhsanoğlu, Kahire'deki Aynuşşems Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Kimya Bölümü'nü bitirdi. 1970 yılında Türkiye'ye geldi. TC vatandaşlığına nasıl, ne şekilde geçtiği belirsizdir. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ne asistan olarak girdi. 1975 yılında gittiği İngiltere'den döndükten sonra da 1978'de Ankara Fen Fakültesi'nde organik kimya doçenti oldu.”

 

“İngiltere’nin Ortadoğu ve İslam ülkelerine istihbaratçı yetiştiren ajan üniversitesi olarak da bilinen Exeter Üniversitesi'nde akademik çalışma yaptı. Bu üniversite, İngiltere Devleti'nin Ortadoğu'da İngiltere hesabına çalışmalar yapmak üzere görevlendireceği akademisyenler ve yöneticiler yetiştirir. Abdullah Gül de burada öğrenim gördü.”

 

“1980 yılında, İstanbul’da İslam Konferans Örgütü'ne bağlı İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırmaları Merkezi (IRCICA) direktörlüğüne getirildi.”

 

“1984 yılında, Kimya Doçenti iken Kültür ve Bilim Tarihi Profesörü yapıldı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Bilim Tarihi Bölümü başkanlığına atandı.”

 

“Kahire'de okuduğu üniversitenin denkliğinin ne zaman kabul edildiği, kimya doçenti iken birden nasıl, neden ve ne şekilde ‘kültür ve bilim tarihi profesörlüğü’nü hangi üniversitede, hangi çalışmasıyla kazandığı karanlıkta kalmıştır.”

  

“2005 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği'ne getirilir. 2014 yılında ayrılır. Genel Sekreterliği döneminde; ılımlı İslam ve dinlerarası diyalog çalışmalarında ABD, İsrail ve İngiltere ile birlikte hareket eder. Amerikancı İslam’ın savunucularından görülür.”

 

“ABD Başkanı Obama tarafından Beyaz Saray’da ağırlanan ilk İKÖ Genel Sekreteri olur.”

  

“Deliğe süpürülme zamanı gelenler değiştirilecek mi yoksa devam mı diyecekler?”

 

BİZİM YORUMUMUZ



Biri, ‘Atatürk’ün ve Cumhuriyeti’in partisi’, ötekisi ‘milliyetçiliğin kalesi diye temayüz eden iki partinin genel başkanları tarafından birlik, beraberlik, aydınlık, cumhuriyete ve

laiklik ilkesine sadakat’ sembolü olarak Çankaya’ya, Atatürk’ün görev mekânına ‘çatı adayı’ (!) olarak teklif edilen kişi, E. İhsanoğlu, işte bu.



Bu durum karşısında bize düşen, sadece şunu söylemek olacaktır: Yolun açık olsun, Recep Tayyip Bey! BOP’un anlı şanlı eşbaşkanı, canını hiç sıkma! Sana muhalefet edenler şu ‘çatı adayı’nı seçenlerse seni firenleyecek bir güç yok demektir. Atına bin, Üsküdarı da, İzmit’i de, Ankara’yı da, Erzurum’u da Kars’ı da geç kardeşim.



Böyle bir toplumda senin ne enerjiye ne de akla ihtiyacın var. Gözünü yum ve atını kırbaçla! Bırak, ötekiler arkadan nal toplamaya çalışsınlar. Belli ki onu bile yapamıyorlar.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.06.2014 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
esen akkaya 2014-06-23 15:36:34

hocam kalemine yüreğine sağlık ben asla oy kullanmıyacağım al birini vur ötekinr