YOK BÖYLE BİR İBADET!

Diyanet tarafından belirlenen standart hac fiyatları 3 bin 600 dolarken yaklaşık 6 bin kişi ise 16 bin liradan başlayan delüks haccı tercih etti.

03 Eylül 2015 Perşembe 21:32
YOK BÖYLE BİR İBADET!

 Hac vazifesini yerine getirmek isteyen 60 bin hacı adayının ilk kafilesi kutsal topraklara doğru yola çıktı. Diyanet tarafından belirlenen standart hac fiyatları 3 bin 600 dolarken yaklaşık 6 bin kişi ise 16 bin liradan başlayan delüks haccı tercih etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kutsal topraklara da yolculuk başladı. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuru yapan 1 milyon 244 bin kişiden 60 bini hac vazifesini yerine getirmek için yola çıktı. Hacı adaylarının 30 bin 775'i erkek, 28 bin 425'i ise kadınlardan oluşuyor. Kabe çevresinde yapılan tadilat nedeniyle bu yıl Türkiye'nin kotası yüzde 25 olarak uygulanıyor. Seneye inşaatın tamamlanmasıyla kotanın kalkacağı ve sayının 80 bine yaklaşacağı öngörülüyor. İlk kafilenin 20 Ağustos'ta uğurlandığını söyleyen Canatan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Canatan, "İlk kafile Medine turunu tamamlayıp Mekke'ye geçti" dedi. Bu yıl 8-9 seneden beri kura bekleyenlerin kutsal topraklara uğurlandığını aktaran Canatan, "Başvuru sayısı 1 milyonu geçti. Kura sistemi artık tıkandı. Diyanet 2 yıldır yeni başvuru almıyor. Eski başvurularla sayıyı eritmeye çalışıyor. Bunun da etkisiyle bu yıl hacca gidenlerin yaş ortalaması 60'larda seyrediyor" diye konuştu.

DELÜKSE TALEP ARTTI

Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, 60 bin kişinin yaklaşık yüzde 10'unun delüks sistemiyle hac görevini yerine getireceğini söyledi. Diyanet tarafından belirlenen standart hac fiyatlarının 3 bin 600 dolar olduğunu belirten Memiş, şunları anlattı: "Delüks hacın tamamı VIP olduğu için bizde 16 bin dolardan başlıyor. Otelin Kâbe'ye yakınlığı, ulaşım kolaylığı gibi imkânlar bu yöntemi diğerlerinden ayırıyor." Delüks haca olan talebin yükseldiğini belirten Memiş, bunda son yıllarda artan gelir seviyesinin etkili olduğunu söyledi. Memiş, her yıl euro üzerinden yapılan ödemelerin bu yıl paritedeki artış ve Suudi Arabistan'daki otel fiyatlarının dolar orantılı (SARSuudi Arabistan Riyali) fiyatlaması nedeniyle dolara dönüldüğünü ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.09.2015 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Çetin 2015-09-04 21:22:03

yok böyle şerefsizlik haça giden kavatlar müslüman olduklarını sanıyor bunllar cehennemlik odunlar sahile vuran çocuğu görmemişler