YİNE TÜRBAN KRİZİ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'nda türban gerilimi yaşandı. Sayıştay Üyesi olduğu öğrenilen başörtülü kadın ile eşi Meclis Genel Kurulu'Nda resmi erkana ayrılan locaya gelerek oturdu. Çift Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında görevlilerin uyarısıyla locadan çıkartıldı.

23 Nisan 2011 Cumartesi 20:16
YİNE TÜRBAN KRİZİ...

Meclisin açılışının 91. yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan Meclis'e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları gelmedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine ayrılan locada yerini almasından sonra başlayan özel oturum 1.5 saat sürdü.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DSP adına İstanbul Milletvekili Hasan Macit konuştu. TBMM'de temsil edilen BDP ve TP adına konuşma yapılmadı.

Başbakan Erdoğan, Genel Kuruldan ayrılırken, gazetecilere, “hareketliliğin nedenini” sordu. Gazeteciler de Erdoğan'a, Genel Kurulda yaşanan durumu anlattı.

MANİSA'DA DA TÜRBAN KRİZİ

Bir türban krizi de Manisa'da düzenlenen 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde yaşandı. 19 Mayıs Stadyumu'nda Güne Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mevlüt Çırakoğlu ve başörtülü eşi Meryem Çırakoğlu, protokolden kaldırılarak başka bir yere oturmaları istendi.

Çırakoğlu, gösterilen yere oturmayı kabul etmeyerek eşiyle birlikte stadyumdan ayrıldı. Vali Celalettin Güvenç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mevlüt bey ve eşinin protokol tribününde oturmak istedikleri yer dolu olduğu için görevli arkadaşlar yan tarafta yer göstermiş. Kendileri bunu kabul etmemişler. Biz böyle bir şeye izin vermeyiz. Konuyu ayrıca inceletiyorum. Gerekirse ilgililer hakkında soruşturma açtıracağım." dedi.

Kılıçdaroğlu ile Bahçeli, birleşimin ardından Genel Kurul salonundan çıkarken, tokalaştıktan sonra kısa süre sohbet etti.

YÜKSEK YARGI LOCASINDAKİ ÇİFT

Bu arada, başörtülü bir kadın ile eşi, Genel kurulda resmi erkana ayrılan locaya gelerek oturdu. Çift, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında görevlilerin uyarısıyla locadan çıkarıldı. Bu kadının Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, eşinin de Antalya'da bir hastanenin başhekimi olduğu öğrenildi.

Çiftin locadan çıkarılması sırasında görevlilerle kısa bir tartışma yaşamaları, Genel Kurul salonundakilerin de dikkatini çekti. Parti yöneticileri, liderlerin yanına giderek konuyla ilgili bilgi verdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol