YİNE ATA'YI HEDEF ALDILAR...

Yeni Şafak yazarı Mustafa Armağan ve Yusuf Kaplan bugünkü köşe yazılarında Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldılar.

21 Mart 2016 Pazartesi 15:06
YİNE ATA'YI HEDEF ALDILAR...

 Ankara'da üst üste gerçekleşen bombalı saldırılar, İstiklal caddesinde yaşanan kanlı saldırı Türkiye'yi derinden sarstı. Saldırıların öncesinde ABD ve Alman makamlarını kendi vatandaşlarını uyarıp, bombanın patlayacağı noktaya kadar bilmeleri "istihbarat zafiyeti" tartışmalarını en üst noktaya taşıdı. Tam da böyle bir ortamda hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazetelerde çıkan yazılar "bu kadar da olmaz dedirtti".

"100 YILLIK KAYIP ZAMAN"

Yenişafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, hayatlarını kaybeden onca vatandaşı dile getirmek yerine saldırıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığını iddia ettiği yazısında skandal ifadeler kullanıldı. Kaplan Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar geçen süreyi "100 yıllık kayıp zaman" olarak nitelendirirken, Lozan'da İngilizlere söz verildiğini iddia etti.

İşte yazıdaki o ifadeler:

LOZAN VE ÇİFTE KUŞATMA!
Şunu iyi bilelim: Hakikat hak edilmeli ki, Hakk'ın yardımı gerçekleşmeli.
Bu yüzyıllık kayıp zaman'da hakikati hak edecek doğru “işler” de yaptık; bizi hakikatten mahrum edecek yanlış işler de.
İddialarımızdan vazgeçtiğimizi ilan ettik Lozan'da. Tarih yapacak, tarihin akışında belirleyici roller oynayacak medeniyet iddiamız olmadığını beyan ettik İngilizlere.
Biz, Lozan'da İngilizlere verdiğimiz sözü tuttuk: Açıkça intihar ettik: Bin yıllık medeniyet birikimini, tarihî derinliği ve irfânî zenginliği inkâr ederek intiharın eşiğine sürüklendik.

Ama her şeye rağmen teslim bayrağı çekmedik. Menderes'le birlikte toparlandık. Özal'la birlikte toparlanmamızın meyvelerini toplamaya başladık. Erbakan'la birlikte D-8'le özelde Müslüman dünyanın genelde bütün mazlum halkların nasıl toparlanıp ayağa kalkabileceğinin en büyük projesini geliştirdik. Erdoğan'la birlikte, yürümeye, mazlumların ve Müslüman toplumların yüreğinde bir umut kıvılcımı çakmaya başladık.

ÇANAKKALE'DEKİ ATATÜRK'E SATAŞTI!

Yeni Şafak yazarı Mustafa Armağan bugünkü yazısında "Kemalist mitolojinin Çannakkale'yi istilası" başlıklı yazısı tepkilerin odak noktası oldu. Armağan köşesinden Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale'de herhangi bir rolünün olmadığını ileri sürdü.

İşte o yazıdan bazı bölümler:

"(Anzakların Arıburnu çıkarmasına) ilk karşılık 9. Tümen Komutanı Sami Bey'den geldi; sabah 05,00'de 27. Alay'ın iki taburu ile bir makineli tüfek bölüğüne Topçular Sırtı'na ilerlemeleri emrini verdi. Çıkarmayı 19. Tümen'e ve Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal'e bildirdi. Mustafa Kemal'in tepkisi söylendiği gibi hızlı olmadı. Kesin emir almak için üç saat üst komutayla bağlantı kurmaya çalıştı.

Sami Bey'in 25 Nisan'da askerlerini tam zamanında Arıburnu'na göndermesi Anzak planını altüst etmede belki de Mustafa Kemal'den daha belirleyici olmuştur."
Mustafa Kemal de hata yapar!
Avustralyalı tarihçinin Mustafa Kemal'in Çanakkale'deki performansı hakkındaki hükmü de parmak ısırtacak objektifliktedir:
“Bütün bu komutanların arasında Mustafa Kemal'in (…) birinci dereceden bir subay olduğuna kuşku yoktur, ancak yaratılan mit, belki de Türkiye'deki siyasal koşullar, onu kuzeydeki saldırıları tek başına önlemiş gibi göstermiştir. Bütün bunlara gerek yoktur. Mustafa Kemal'in 25 Aralık'ta ortaya çıkışı Anzakları Düztepe gibi yüksek yerlerden yoksun bırakmıştır. Ancak Sami Bey'in eylemleri de olasılıkla o kadar önem taşımaktadır. Mustafa Kemal Gelibolu'da hatalar yapmıştır..."

Armağan, hükümetten aldığı destek ve reklam gelirleriyle yıllardır yayın yapan, Uludağ sözlük vb gibi sosyal medya oluşumlarındaki bilgileri, "tarihi kaynak" olarak sunan Derin Tarih dergisinin de genel yayın yönetmenliğini yapıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.03.2016 15:08
Anahtar Kelimeler:
Mustafa
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Anti amerika 2016-03-21 22:16:33

Ya bunlar insanmi ya bunlara ne denir.
Ben ataturke zaten bundan kiziyorum arkadas ya bu gerici şeytan hainleri imha etmemiş ne vardi bunlari toptan assydi imha etseydi ulke bugun bu hainlerle ugrasmazdi...