Yılmaz Özdil: Sürünsün Şerefsizler...

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesine gelen tepkileri ironili bir dille eleştirdi

16 Eylül 2020 Çarşamba 11:52
Yılmaz Özdil: Sürünsün Şerefsizler...

Moody’s, cuma gecesi yayımladığı değerlendirmeyle Türkiye’nin kredi notunu B1’den B2’ye indirirken görünümü de “negatif” olarak bırakmıştı. Bu kararın ardından yandaş medyada ve iktidar tarafında Moody’s’in ‘Türkiye’nin yapısını gölgelemek istediği ve piyasalar üzerinden manipülasyon çabasına giriştiği’ yorumlarına neden oldu.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, karara gelen tepkileri ironili bir dille eleştirdi. Özdil, “Ben olsam, sırf bu Moody’s’in burnunu sürtmek için Imf’ye beş milyar dolar borç vermekten vazgeçerim, sürünsün şerefsizler!” diye yazdı.

Özdil, şunları kaydetti:
Moody’s denilen karaktersiz kuruluş, Türkiye’nin kredi notunu tarihin en düşük seviyesine indirdi, Kamboçya, Etiyopya, Papua Yeni Gine, Ruanda, Sri Lanka, Tanzanya ve Uganda’yla aynı sınıfa koydu.


Paramız pul olsa mesela, dolar 7.5 lira olsa, amenna…

Paramızın değeri, bereketi böylesine yükselmişken, sen hangi hesaba göre bize düşük not veriyorsun a vicdansız?

Ekonominin olmazsa olmazı hukuk, guguk olsa…

Basın özgürlüğü olmasa…

Sanat özgürlüğü olmasa…

Suriye’de savaşsak, Irak’ta savaşsak, Libya’da savaşsak, Akdeniz’de savaşın eşiğinde olsak, bozuşmadığımız komşumuz kalmasa, Avrupa Birliği yaptırım uygulamak üzere olsa, ihvan kafası yüzünden Mısır’la aramızı bozsak, parasını ödediğimiz halde hem F35’leri alamasak, hem S400’leri kullanamasak, tank fabrikamızı Katar’a versek, bir gün El Bab’ta, bir gün Çatak’ta şehit düşsek, ister istemez belki hafif tedirgin olurduk…

E, dünyanın en huzurlu ülkesiyken, ekonomimiz pik yapmışken, (dibe değil, tavana pik yapmışken), sen neyimizi belirsiz buldun da notumuzu kırdın yahu?

Allah’tan engin hoşgörülü bir liderimiz var.


Bunların tahriklerine uymuyor.

Ben olsam, sırf bu Moody’s’in burnunu sürtmek için Imf’ye beş milyar dolar borç vermekten vazgeçerim, sürünsün şerefsizler!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.09.2020 12:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol