'YEDİKLERİ HALTLARI ÖRTBAS İÇİN UYDURDULAR'

'İç savaşlar boyunca ortaya çıkan, Müslümanların işlediği cinayetler ve yediği haltları örtbas etmek için uydurulmuş bir kültürdür bu...'

14 Ocak 2015 Çarşamba 12:54
'YEDİKLERİ HALTLARI ÖRTBAS İÇİN UYDURDULAR'
 İhsan Eliaçık hoca, Türkiye'de yaşananların da tüm İslam coğrafyasında yaşananların da aslında eski İslam kültürünün bir sonucu olduğunu söyledi. Bu kültürün Müslümanların yaptığı tüm suçları örtbas amacıyla uydurulduğunu, bundan artık kurtulmak gerektiğini belirterek, şunları söyledi:  " Paris’teki katliamı yapan iki kardeş Mağrib kökenli. Onların beslendiği kültürle Suriye’deki, Irak’taki, Suudi Arabistan’daki, Türkiye’deki veya İslam dünyasındaki herhangi bir ülkedeki birçok cemaatin beslendiği kültür aynı. Ben buna sorgulanmamış eski İslam kültürü diyorum. Sorgulanmamış, yüzleşilmemiş, eski İslam kültürü, ‘geleneğimiz böyle’ diye nesilden nesile aktarılıyor. ‘Önceki atalarımız böyle uygun gördü, önceki alimler böyle diyor. Onların kitaplarında böyle geçiyor’ diye sorgulanmaksızın nesilden nesile aktarılıyor. Bunları sorgulayanlar da yeni din icat etmekle, modernizmin etkisinde olmakla suçlanıyor. Bu eski İslam kültürü nerede başladı; Kerbela’dan sonra kanlı iç savaşlar başladı. Sırf 91 yıllık Emevi döneminde 40’a yakın ayaklanma var; hepsi kanla bastırıldı. Abbasiler döneminde yüzlerce, Osmanlı döneminde onlarca ayaklanma kanla bastırıldı. Sadece Yavuz Sultan Selim, 40 bin Alevi’yi kesti. İslam dünyasında huzurun ve barışın geldiği, kimsenin kimseyi öldürmediği, kimseye saldırmadığı, savaşın çıkmadığı, ayaklanmanın olmadığı ve onun kanla bastırılmadığı 10 sene yok kardeşim. Bu sorgulanmamış eski İslam kültürü; bütün bu savaş tarihi, ayaklanmalar, iç savaşlar tarihi içinde yoğrularak oluşmuş bir kültür. Bu kültür diyor ki; dine girmek için sünnet olacaksın; yani kesmek. Dine girdiğin zaman namaz kılmak için kırbaç vurulur. Bütün mezheplerde içtihat. Yani dini inançları ve ritüelleri uygulamak için kişiye baskı yapılabilir. Örtünmeye zorlanabilir, 7 yaşına geldiğinde çocuk namaz kılmıyorsa dövülür. Dinden çıkan öldürülür. Bunu da koymuşlar. Hepsi bu ortamda oluşmuştur. Adam öldürmeyi, çalmayı, iftira etmeyi önemsemeyen ama tespih çekmeyi, namaz kılmayı, zikir yapmayı göklere çıkaran bir kültür bu.
‘BU KÜLTÜR MÜSLÜMANLARIN İŞLEDİĞİ CİNAYETLER VE YEDİĞİ HALTLARI ÖRTBAS ETMEK İÇİN UYDURULDU’
Bu Emevi döneminde oluştu. Adam Kerbela Katliamını yapmış, 4 büyük dinin 4 büyük suçunu işlemiş; Öldürmek, çalmak, iftira atmak, halkı sürgün etmek. Bunların hepsini yapmış. Kelleler uçurulmuş, Hazreti Hüseyin’in kafası bedeninden ayrılıp, bedeni 3 gün boyunca özel bir atlı birlik tarafından çamurlar içinde çiğnenmiş. Kafası da saraya gönderilmiş. Şimdi bu adam bunu yapa yapa yeryüzündeki Müslümanlara nasıl halifelik iddiasında bulunacak. Bu adam halife olduğunu iddia ediyor. Halifeliğini dünyaya nasıl kabul ettirecek; burada bir dini söylem ve argüman lazım. O zaman demişler ki; ‘namaz kılanın günahı affolur. Cuma’ya gidenin haftalık günahı, günlük namaz kılanın günlük günahı, Hacca gidenin yıllık günahı, kurban kesenin yıllık günahı affolur. Yüz defa ‘Sübhanallahi ve bihamdihi’ dersen deniz köpüğü kadar günahın olsa affolur.’ Yani Kerbela’da işlediğin günahların, iç savaşlarda yaptığın katliamların, sürgünlerin, çalmaların hepsi affolur. Egemen İslam kültürü böyle oluşmuş. Bu, iç savaşlar boyunca ortaya çıkan, Müslümanların işlediği cinayetler ve yediği haltları örtbas etmek için uydurulmuş bir kültürdür. Biz buna sorgulanmamış eski İslam kültürü diyoruz." (Evrensel)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.01.2015 13:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
İlhan Kaya 2015-01-14 17:32:54

Emeğinize sağlık sayın hocam. Artık sorgulamak lazım.

Avatar
ayşe gürdal 2015-01-14 13:39:18

Keşke sizi dinleseler hocam kerçekleriduymak acıdıyor herhalde

Avatar
mesut karaagac 2015-01-14 16:19:33

Hocam bilginize aydinliginiza saglik.yobazlarin korkulu ruyasisiniz

Avatar
Rıza keskin 2015-01-14 18:22:44

Bu Anlayış yaygınlaşırsa inanan ve inanmayan yada başka bir dine inanan insanlar birlikte yaşayabilir...

Avatar
serdar ersöz 2015-01-15 12:51:36

ateistim ve sizi ilgiyle takip ediyorum,umarım islam dininde reformları başarırsınız zira islam coğrafyasının buna acilen ihtiyacı var yoksa gene ortalık kan revan,saygılar sayın eliaçık.

Avatar
zafer kalkavan 2015-01-14 18:11:58

hocam,kutsal dinimizi ,sizin gibi kolay ve basit ve mükemmel yorumlayan çok nadir insanlardan birisiniz.size ömrüm boyunca dua ediyorum.

Avatar
Hasan KESKİN 2015-01-15 00:53:15

Hocam, Allah senden razı olsun. Bu yobazlar insanı dinden soğuturlar. Bu yüksek müslümanlar Peygamberimizin, yaşam tarzının veya Hz.Ömerin, yaşadığı veya yaşattığı adaleti kim yüzde kaçını uyguluyor.

Avatar
Bilal kalaycı 2015-01-15 07:50:14

islam tarihi maalesef kanla terörle anılıyor ve yaşanıyor . Biz ne zaman bati gibi olacagiz. Herkesin özgürce yaşayacağı bir toplum olacağız. Ben bu gidişle olmayacağına inanan biriyim. Çünkü geçen gün daha Kötüye gidiyor. Dergâhlar. Tarikatlar çoğalıyor din cahilleri kendisinden olmayanları kafir ilan ediyorlar. Camiler okul ve hastane sayısını geçiyor. Bilim adına hiç bir şey yapılmıyor. Her turlu hırsızlık, Rüşvet zina gibi seyler Yapılıyor ve bunlar normal sayılıyor. Allah sonunuzu iyi etsin .