'YECÜC VE MECÜC DİN EĞLENCESİ HALİNE GETİRİLDİ OYSA...'

İhsan Eliaçık hoca, Kur'an'da vurgulana gelen Yecüc-Mecüc kavramlarının yorumlanma adı altında din eğlencesi haline getirildiğini belirtti.

19 Şubat 2016 Cuma 12:25
'YECÜC VE MECÜC DİN EĞLENCESİ HALİNE GETİRİLDİ OYSA...'
Bilinen aksine Yecüc-Mecüc kavramının kıyametle, bilinmez yaratıklarla ilgisi olmadığını, her devrin Yecüc-Mecüc'ü olduğunu anlatan Eliaçık hoca, şunları söyledi:
" Dabbetül arz kavramı ile birlikte çok sık kullanılan bir kavram daha var. O da; Yecüc ve Mecüc. Bunlar çıktığı zaman arz-ı fesata boğacak. Şimdi bunun üzerine düşünelim. Kim bu Yecüc, Mecüc? Aslında bunları anlamak son derece kolaydır. Yani siz kendi dilinizdeki bir kavramı anlıyorsunuz da Kur'an'a gelince niye tosluyorsunuz? Mesela ekmek Aslan'ın ağzında desem gidip hayvanat bahçesinde Aslan'ı bulup ağzında ekmek mi arıyorsunuz? Böyle yapılsa ne kadar gülüç olur değil mi? Ya da göle maya çalmak misalini düşünün. Bu iki şeyi anlatır; asla umudunu kesme ve olmayacak şeylerle boşa zaman harcama. Şimdi Kur'an'da bir sürü böyle ayetlerle doludur. Neden Türkçe söylendiği zaman anlıyorsunuz da Dabbetül Arz dendiği zaman hortlar-canavar diye anlıyorsunuz. Yecüc-Mecüc'ü niye başka türlü anlıyorsunuz? Türkçe'de bir tabir var. Ona biraz yaklaşıyor; Hercü merc olmak... Yani alt üst oluş demektir. Çıkıp yeryüzünün altını üstüne getire, kan döküp, fesat çıkaran ve insanları yerinden yurdundan eden, canlarını, kanlarını alan her topluluk işgalci yani Yecüc-Mecüc'tür. Kur'an işte bunu kastediyor. Ve Zulkarney üzerinden bize bunu söyler. Yani bize seslenir, kendi halinde yaşayan halkla müdahale etmeyeceksiniz, zulüm altında olanlara yardım edeceksiniz, imdat diyenlere yardım için koşacaksınız diyor. İşte bunu anlatırken Yecüc-Mecüc tabiri çıkıyor. O da işte ortalığı karıştıracak, işgalci topluluklar demek. Bugün kafanı kaldır, dünyaya bir bak! Kim nereyi işgal ediyorsa, kim orada 1 milyon insanın kanını döküyorsa demokrasi getireceğim diye işte çağımızın Yecüc-Mecüc'ü de odur. Yani Amerikan ordularıdır. Onlar şu anda yeryüzüne barış getireceğiz diye kan döküp, fesat çıkaranlardır. Küçük çapta IŞİD'çilerdir. Kan döküyorsa, çalıyorsa, tecavüz ediyorsa o da işte Yecüc-Mecüc'tür. Bunun dışındaki yorumlar fasa fisodur. Din eğlencesidir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.02.2016 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ömer er 2016-02-27 14:51:55

yecüc ile mecüc ergenekon destanıyla hemen hemen aynı bence moğollarla türkleri kasdediyor ve bu destanın çin kayıtlarından dünyaya yaıldığı zamana denk geliyor yırtınsanızda bu böyle

Avatar
Suat Ç 2016-02-19 17:24:37

Zulkarneyn peygamber o vahşi kavmi. Dağların arasına hapsetti.Dunya buzul çağına girdi. Onlar hala orada.tabii cogaldılar.Ahir zamanda Buzullar eriyecek.ve çıkacaklar. AZ kaldı Buzullar eriyor.

Avatar
Fatma 2016-02-19 20:51:14

Sanki ülkeyi kaosa sürükleyen adaletsiz kafirleri tabir etmiş meali

Avatar
hasbahçenin gülleri 2016-02-19 23:08:06

Ergenekon destanı nasıldı .Türkler dağların arasında çoğalıp sonra demirden dağları eritip çıkmışlardı yoksa yecüc mecüc bizmiyiz lan

Avatar
fuat 2016-02-20 11:43:19

Zulkarneyn ne guzel tapmis

Avatar
Mühittin üstün 2016-02-20 13:58:20

Kıssadan hisseyı alacak olursak yecuc ruslar gargaşadan (patlaktan) pislıkten beslenen lagum fareleri mecuc ise hertarafı saran kalıte ve tıcarı biyasayı bozan ıstılacı durumunda tarla faresi konumunda (cin halk cumhurıyetı ) dıyebiliriz

Avatar
Emre kaya 2016-02-21 21:37:35

Kurani kerim hurafelerle şekillerle uğraşmaz.o işin özüyle anlamiyla ilgilenir.
Yecuc mecuc daglarin arkasina hapsedilmiste buzlarin altindaymista cikacakmista bunlar hepsi hurafe uydurma kuran bunlarla ilgilenmez.

Hocanin dedigi dogru her zamanin bir yecuc mecucu olucak şekli şemali önemli değil yaptiklari önemli denklemin diger tarafinda fesat fitne kan ölüm yalan iftira katliam varsa denklemin baş tarafibdaki yecuc mecuc demektir.
Denklemi yerine koyalim.........=kan + katlim +soykirim+vahşet+haksizlik+işgal......varmi var demekki yecuc ve mecuc var
O zaman bunlari kim yapiyorsa onlar yecuc mecuc
Kim onlar başta amerika hiç şüphesiz sonra malesef ikinci sirada turkiye var oda tartişmasiz.turkiyenin turk halkinin adina bunu akp hukumeti ve cumhurbaskani ve ordusu yapiyor.suriyeyi mahfettiler yerlebir ettiler soykirim yaptilar.
Turk halkida bunu sadece seyretti ama bunlar bunu turk halkinin gucunu kullanarak yaptilar bu yuzden birinci derecede sorumlu.

Turk halki bugun yecuc mecucdur .bu konuda nerdeyse amerikayi bile gecmek uzere ...

Avatar
emir 2017-01-10 19:13:37

Kurandaki bu varliklari anlamak herkesin isi degildir.Yecüc ve Mecüc insan vücutunda mevcut olan cin taifesinden iki bölüktür.Her insan vücutunda 10-100 trilyon cin vardir;cinlerin cogunlugu hangi dine veya dinsizlige mensupsa insan da o inanca sahip olur.Yecüc ve Mecüc kafir cinlerdendir; insana sürekli ser ve kötülügü vesveseler.Insan da bu emirleri yerine getirir.Cinler mikroskobik varliklar;mikrop,bakteri ve virüslerdir.Yecüc ve Mecücü insan,kavim,halk veya cin taifesi olarak görmek isabetlidir.Kisaca nefsani varliklardir.Tasavvuf ehli bu varliklari ruhlar aleminde vizyon halinde görebilir; ekranda gözükür gibi.Tefsirlerin cogunda bu varliklar hakkindaki bilgi gercek degildir;cünkü cin taifesinden olan bu varliklar müfessiri vesveseleyerek yaniltmislar, kendilerinin insan vücutunda yasadiklarini gizlemislerdir.Cinlerin dalga gecip yaniltmadigi peygamberler ve evliyalar haric hicbir kimse yoktur.Evliya oldugunu iddia edenler ise vesvese kurbani zavallilardir.