'YAS HEPİMİZİN YASI AMA...'

Yaşar Nuri Öztürk hocamız, Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’a görülen zulmün cezasız kalmayacağını vurguladı.

12 Mart 2016 Cumartesi 00:12
'YAS HEPİMİZİN YASI AMA...'
İşte hocamızın o sözleri:
" Yas hepimizin yası. Berkin şehit tabi ama bunu demeye bile gerek yok çünkü sabiydi zaten. İslami geleneğimizde bir kabul daha vardır; Sabii yaşta hele de zulme uğrayarak ki Berkin'in durumunda olduğu gibi ölmüş ve öldürülmüşse o iyiden iyiye şefaatçi olarak gider. Şimdi Berkin Türkiye için öbür aleme şefaatçi olarak gitti. Tabii mazlumlara şefaatçi, zalimlere de hesap sorucu olarak gitti. Berkin bütün dünyanın meselesi haline gelmişti.
Çünkü bu tarihin çok az tanık olduğu zulümlerden biriydi. Düşünün 14 yaşında 45-50 kiloluk bir çocuk daha. Ekmek almaya gidiyor evinden fırına. Ve orada o emirleri ben verdim diyen Başbakan ünvanlı bir zatın, şiddet unsuru olarak kullandığı polisleri vuruyorlar hedef seçerek. Komaya giriyor 260 gün ve 15-16 kiloya inmiş vaziyette de ruhunu teslim ediyor. Mekanı cennet olsun demeye gerek yok zaten o Allah'ın açık vaadi ama ona o zulmü reva görenlerin cehennemdeki yerleri ne olacaktır onu tartışabiliriz. 

Benim Kur'an'dan anladığım onların yerleri cehennemin en korkunç tabakaları olacaktır. Çünkü zulüm içinde zulüm, zulüm üstünde zulüm, katmerli zulüm sözkonusu. Ona yapılan zulüm tabiki Gayretullaha da dokunmuştur. Bazı zulümler ona da dokunmuştur derken, yani Allah'ın öfkesini tahrik eder. Bu zulmün bizim tarihimizde bir masum çocuğa reva görülmesi itibariyle bir benzeri yoktur. Başka türlerde çok büyük zulümler var elbette ama böylesi görülmedi hiç. Bu nasıl bir şiddet duygusudur? O yüzden 30 yıldır bu ülkeye söylüyorum bu ülke öyle veya böyle bu terörü bitirir, sonlandırır ama ebedi belası dinciliktir. Siz bununla ne yapacağınızın hesabını yapın."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.03.2016 00:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol