YANDAŞ BİLE İSYAN ETTİ!..

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Faruk Aksoy, Barzani’nin Kürt Devleti ilan etmesi durumunda Türkiye’nin ne tavır alacağını sordu. Aksoy, “AKP döneminde Kürt Devleti kuruldu denecek” yorumunda bulundu.

18 Mayıs 2017 Perşembe 14:43
YANDAŞ BİLE İSYAN ETTİ!..

ükümete yakınlığıyla Yeni Şafak gazetesinde bugün çıkan bir köşe yazısı dikkat çekti. Faruk Aksoy, Barzani’nin Kürt Devleti’ni ilan etmeye hazırlandığına dikkat çekerken, Türkiye’nin bu gelişmeler karşısında tavır alması, Türkmenlerin yanında kendi topraklarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

İşte, Aksoy’un “Okşadığın başın kuyruğunu kesemezsin!” başlıklı köşe yazısından öne çıkanlar:

“Barzani, bağımsızlık ilan ederse, Türkiye'nin tavrı ne olacak?” sorusunu epey zaman önce sormuştum.

Tekrar soruyorum,Barzani, sadece Kuzey Irak Kürtleri arasında yapacağı referanduma dayanarak, bağımsızlık ilan ederse, Türkiye'nin tavrı ne olacak?…

Amerika'nın, YPG/PYD ısrarı, Barzani'nin bağımsızlığı içindir, bunun görülmesi, bilinmesi lazımdır.

Denklemin Irak tarafını kurup, Türkiye'yi buna ikna etmeye çalışıyorlar, Suriye'de savaşıp Irak'ta, Kürdistan kurmak istiyorlar.

Barzani'nin bağımsızlığı söz konusu olmasa, PKK üzerinden işlerini görüyorlardı zaten, YPG/PYD kanadına ihtiyaçları yoktu ki...

Hem sonra Kandil'den, PKK'yı da Türkiye için indirmeyecekler, Barzani devletinin önünde çerçöp kalmasın, topraklarına hakim, tam bağımsız bir devlet süsü vermek için yapacaklar. Bugün Türkiye, Irak'ta kurulacak bağımsız Kürdistan'ın başını okşarsa, yarın Suriye'de sallanan kuyruğuna itiraz etme hakkını da kaybeder.Irak'ta yapılacak referandumun sonuçlarını tanırsa, Suriye'de yapılacak referanduma itiraz etmesinin de bir anlamı kalmaz.Sonra bu iş, iç siyaseti de etkiler.

16 Nisan'dan önce “oylar bölünür” endişesiyle Barzani'nin bayraklı şovları pek konuşulmadı ama bundan sonra öyle olmaz.Irak'ta ya da Suriye'de, Kürtlerin bağımsızlık ilan etmeleri, Türkiye'de siyasi dengeleri tamamen değiştirir.

CHP'nin, HDP ile yaptığı ittifaklar unutulur, beraber sallamalarını kimse hatırlamaz, AK Parti'nin iktidarda geçirdiği 15 yılın ardından kurulan Kürt devleti, AK Parti'ye fatura edilir

O gördüğünüz Selahattin Demirtaş bile, “Kürt devleti sizin zamanınızda kuruldu” deyip AK Parti'yi suçlar.Demedi demeyin…”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol