YAĞMURUN ŞİDDETLİSİ GELİYOR!

İzmir'de öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle bazı ev iş yerlerinde su baskını meydana geldi. Yağışlar daha da şiddetlenecek ve özellikle şu kentlerde kuveetli olacak.

25 Mayıs 2012 Cuma 10:00
YAĞMURUN ŞİDDETLİSİ GELİYOR!

 İzmir’de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı.

İzmir Valiliği’nin dün uyarısını yaptığı sağanak yağmur, öğle saatlerinden itibaren önce Urla ardından da İzmir şehir merkezinde etkili oldu. Bir anda bastıran yağmura yakalananlar saçak altlarına, işyerlerine, kapalı alanlara kaçarak kurtulmaya çalıştı. Ancak sağanak etkisini yaklaşık 40 dakika sürdürdü. Zaman zaman dolu da yağarken caddeler bir anda nehre döndü.
Özellikle Konak, Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı kesimlerinde etkili olan yağmur bazı yerlerde zemini yüksek olmayan işyerlerinde de zarara neden oldu. 1'inci Kordon’da dalgaların etkisiyle denizin de yükselmesiyle bazı işyerleri suyla doldu. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi çevresinde de yağmur zarara neden oldu. Trafik de bu süre içinde kilitlendi. Belediye ekipleri, su baskını şikayetleri gelen bölgelerde mazgalları açmak için seferler oldu.
METREKAREYE 34.4 KG YAĞIŞ 
Meteoroloji İzmir 2’nci Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir’e saat 13.20 ile 14.00 arasındaki 40 dakika içinde metrekareye toplam 34.4 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Şahin, uzun yıllar mayıs yağış ortalamasının 25.7 kilogram olduğunu, 2012’de bu ayda bugüne kadar düşen yağışın 60 kilograma ulaştığını belirtti. Şahin, "Bu son yağış aylık yağış ortalamasının üzerinde. Bizim sınıflandırmamıza göre şiddetli bir yağış" dedi.
İzmir’de yağış özellikle Balçova, Konak, Bornova ilçelerinde etkili oldu. Balçova’da  alt geçitte aracının içinde mahsur kalanları itfaiye kurtardı. İnönü Caddesi’nde de su baskınları meydana geldi. Zemin ve birinci katları su bastı. Kemeraltı, 1’inci ve 2’nci Beyler sokakları ile Tarihi Kızlarağası Hanı çevresinde de su baskınları oldu. Bornova’da özellikle Atatürk Mahallesi’nde yollardan hızlı akan sular nedeniyle yayalar zor anlar yaşadı.
METEOROLOJİDEN UYARI 
Meteoroloji internet sitesinde yaptığı uyarıda, yağışların daha da etkili olacağını açıklayarak şöyle denildi:
"Tahminlerimiz ve uyarılarımız doğrultusunda bugün (24.05.2012 Perşembe) öğle saatlerinde İzmir il genelinde yerel dolu yağışı ile birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olan ve merkezde 40 dakikada 34.4 kg yağış bırakan kütle kenti terk etti.  Ancak, son radar verilerine göre güneybatıdan gelen ve halen Seferihisar ve Çeşme çevrelerinde yeniden etkili olmaya başlayan gök gürültülü sağanak yağışın, önümüzdeki iki saatlik periyotta (16.00-18.00 TSİ), güneybatı çevreleri başta olmak üzere İzmir kent merkezinde kuvvetli olması (yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kısa süreli fırtına ile birlikte) beklendiğinden tedbirli olunması gerekmektedir."
BU İLLERE DİKKAT
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Aydın, Bursa, Bilecik, Sakarya, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (22) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (27) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (21) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ilçeleri ile zamanla il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20) 
VAN: Parçalı ve az bulutlu (20) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (29) 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol