YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA...

TSK'dan ihraçlara karar veren dairelerde Kurdoğlu cemaatinin etkin. Peki kim bu Kurdoğlu cemaati?

19 Ekim 2016 Çarşamba 00:57
YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA...
İşte Mehmet Y. Yılmaz'ın pes artık dedirten o yazısı..
 
" TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde Fetullahçı tasfiyesi sürüyor. Her hafta gruplar halinde askerin ordudan atıldığını, tutuklandığını vs. okuyoruz.
Bunların ne kadarı gerçekten Fetullahçı, ne kadarı yeni bir tür kumpasa kurban gidiyor, orasını bilebilmek şu an için imkânsız gibi. Her şey gösteriyor ki TSK’nın komuta kademesi, uzun yıllardır işini dikkatlice yapmamış. Soruların çalındığını, Fetullahçıların gruplar halinde orduya sızdığını fark etmemişler bile.
Bir de buna 2002 yılından beri AKP’nin ordudan tasfiyelere direnmesi ve Balyoz ile Ergenekon’un savcılığını üstlenmesi eklenince, bu tablo ortaya çıkmış.
YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMA İHTİMALİ VAR
Ancak şimdi yağmurdan kaçarken doluya tutulma durumu var gibi görünüyor.
Tolga Şardan, Milliyet’te dün şunu yazdı:
“(TSK’daki) tasfiyelerin, sivil bürokraside olduğu gibi ‘güçlü bir yapı’ tarafından gerçekleştirildiği yönünde bilgiler yansımış durumda kulislere.”
Bunu okuyunca küçük bir araştırma yaptım.
KURDOĞLU CEMAATİ LİDERİ MEHMET KURDOĞLU 
Öyle görünüyor ki TSK’da bu işleri yapan dairelerde bir başka “cemaat”etkin. Bunlara Kurdoğlu cemaati ya da grubu deniliyor, Nurcu bir cemaat bu. Liderleri Mehmet Kurdoğlu. 
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendi dönemlerinde bu gruba bağlı askerlerin MİT raporları doğrultusunda temizlendiğini söylüyordu ama öyle görünüyor ki bu tam bir temizlik olamamış.
Kurdoğlucular da tıpkı Fetullahçılar gibi, dershane işine önem veren bir grup.
Belki de bu nedenle Fetullahçılar ile aralarında hep bir çekişme olmuş ve belli ki Fetullahçılar MİT ve TSK’da etkinleştikçe bunları da temizlemeye çalışmış.
KURDOĞLU CEMAATİ EN KAPALI GRUP
Ankara'da kurulan Kurdoğlu cemaati Nurcuların en kapalı kolu olarak biliniyor. Kurdoğlu grubunun gazete ve televizyonları yok. Merkezleri Ankara’da özellikle İç Anadolu'da aktif durumdalar. Gülen cemaati gibi yurtlar, dershaneler ve okullarla örgütlenmiş durumdalar. Hizmet hareketi sıfatı en çok bu grupta kullanılıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2016 10:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol