WİKİLEAKS E-MAİLLERİNİ AÇIKLADI...

WikiLeaks, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen e-postaları yayınladı.

06 Aralık 2016 Salı 13:05
WİKİLEAKS E-MAİLLERİNİ AÇIKLADI...

WikiLeaks, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel hesabından gönderildiği öne sürülen 57 bin 900 e-postasını yayınladı. Yazışmalar Nisan 2000 - 23 Eylül 2016 tarihlerini kapsıyor.

"https://wikileaks.org/berats-box/emailid/2573" linkiyle yayınlanan maile göre Berat Albayrak Change.org'da "Recep Tayyip Erdoğan Savaş Suçlusu Olarak Yargılansın" kampanyasına imza atmış. Mehmet Ekinci tarafından Ocak ayında başlatılan kampanyada Erdoğan için "Uluslararası Ceza Mahkemesin'de yargılanmasını talep ediyoruz" ifadesi yer alıyor. İngilizce olarak da yayınlanan kampanya metni şöyle: 

Türkiye'nin hava operasyonlarında, Türk jetleri tarafından 1.8.2015 tarihinde Kürdistan bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda Irak Kürdistanı'nda bulunan Zergele Köyünü bombalanmış, bombardımanda aralarında hamile bir kadın olmak üzere 10 sivil insan ölmüş ve 15 sivil de yaralanmıştır.

Bu katliam ve sivil yerleşimleri bombalama emrini veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Ceza Mahkemesin'de yargılanmasını talep ediyoruz.

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2016 13:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol