VE 'O' KAYMAKAM ATANDI...

Uludere'de linç edilmek istenen kaymakam Yavuz, Gömeç'e atandı

07 Ağustos 2012 Salı 13:40
VE 'O' KAYMAKAM ATANDI...

 ŞIRNAK'ın Irak sınırında bulunan ve geçen aralık ayında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin taziyesine gittiği köyde linç edilmek istenen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un tayini Balıkesir'in Gömeç İlçesi'ne çıktı.

Vali yardımcısı ve kaymakam kararnamesi Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Kararnameyle Şırnak'ın Uludere İlçesi Kaymakamı Naif Yavuz, Balıkesir'in Gömeç İlçesi'ne atandı. Uludere'de 30 Temmuz 2010 tarihinden beri görev yapan Yavuz, Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 köylünün ölümünün ardından taziyeye gittiği köyde uğradığı saldırıyla gündeme gelmişti.
Olayda ölen 34 köylünün taziyesine katılmak üzere Uludere'nin Gülyazı Köyü'ne giden Yavuz, PKK yandaşlarının saldırısına uğramış ve linç edilmek istenmişti. Yavuz'u araya giren köylüler, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve güvenlik güçleri kurtarmıştı. Bir süre hastanede tedavi gören Naif Yavuz, daha sonra döndüğü ilçede vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanmıştı.
Kaymakam Yavuz'un Balıkesir'in Gömeç İlçesi'ne tayininin çıkmasının ardından veda ziyaretlerinde bulunduktan sonra ilçeden ayrılacağı öğrenildi.
NAİF YAVUZ KİMDİR?
Muş'ta 1978'de doğan Naif Yavuz, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2004 yılında 6 ay Gebze İlyasbey vergi dairesinde gelir uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Açılan Kaymakamlık sınavını kazanan Yavuz, 25 Şubat 2005 tarihinde Şanlıurfa'da kaymakam adayı olarak mülki idare mesleğine geçiş yaptı. 2005-2006 yılları arasında 8 ay boyunca sırasıyla Gülağaç ve Eskil ilçelerinde Kaymakam vekilliği yapan Naif Yavuz, 1 yıl süreyle Londra Middlesex Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 25 Mart 2008 tarihinde yapılan kura çekimi sonucunda Doğankent Kaymakamlığına atanan Yavuz, 30 Temmuz 2010 tarihinde de Uludere Kaymakamlığı'na atındı. Naif Yavuz, evli ve 3 çocuk babası.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol