VASİYETİ HERKESİ AĞLATTI!

Usta gazeteci Savaş Ay için Törende Savaş Ay’ın vasiyeti üzerine 'Ninni' şarkısını söyleyen kız kardeşi Şükran Ay, herkesi ağlattı.

11 Kasım 2013 Pazartesi 14:17
VASİYETİ HERKESİ AĞLATTI!

 Usta gazeteci Savaş Ay için, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi. Törende Savaş Ay’ın vasiyeti üzerine “Ninni” şarkısını söyleyen kız kardeşi Şükran Ay, herkesi ağlattı.Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay’ın cenazesi, Sabah Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na getirildi. Burada düzenlenen tören Savaş Ay’ın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından dostları Savaş Ay’ı anlattı.Törenin sunuculuğunu yapan Okan Bayülgen, “Her an yerinden kalkıp ‘bunu mu yaptın’ diyebilir. Ne yapsak az çünkü. Gelin bunu hep beraber 40. yıl onurlandırması gibi düşünün. Çünkü ölüm karşısında aciz, çaresiz, asık suratlı insanlar olarak etrafında toplanmış, zannımızca onu uğurlamaya çalışıyoruz. Bugün burada uğurladığımız adamın hikayesi, vazgeçmeyen adamın hikayesidir. Herhalde gençliğinden ölümüne kadar onun hayatının bir kısa günü, birçoğumuz için maceranın ta kendisidir. Daha dolu dolu yaşayan bir adam görmedim” dedi.Savaş Ay’ın, hüznün içine neşe katmayı her zaman bilen bir insan olduğunu anlatan Zülfü Livaneli ise, “Konuşmak çok zor Savaş’ım burada yatarken. Yani benim dilimde yiğidim, aslanım burada yatarken konuşmak çok zor. Fakat bu konuşmayı devam ettirmem ya da başka bir tonda yapabilmem için bana gücü yine Savaş veriyor. Çünkü yıllardır tanıdığım Savaş Ay hüznün içine neşe katmayı her zaman bilen bir insandı. Çok zor günlerinde de gördüm, benim zor günlerimde de gördüm. Her zaman ‘aldırma, bu da geçer’ bir tavrı vardı” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Savaş Ay’ın büyük bir devrimci olduğunu ifade ederek, “2 sene önce anneciği hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi de Savaş ağabeyi büyük bir yolculuğa uğurluyoruz. Ahde vefanın olduğunu, dostluğun olduğunu bir kez daha bu salonu doldurarak gösterdiniz. Savaş ağabey hepimizin örnek alması gereken bir kişilik. Mesleğine bu kadar bağlı, mesleğini bu kadar sevene, neredeyse gece yatarken bile makinesini yanından ayırt etmeyen bir insandı. Savaş ağabey gerçekten büyük bir devrimciydi. Yaptığına inanırdı ve inandığını yapardı” şeklinde konuştu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, “Savaş ağabeyi son 10 yılda yakından tanıma fırsatı buldum. Bugün buraya derin bir acı içerisinde geldim. Çok sevdiğimiz, yakın bulduğumuz bir ağabeyimizdi” dedi.

Törende sahneye çıkan Savaş Ay’ın kız kardeşi Şükran Ay ise herkesi duygulandırdı. Şükran Ay, “Sizlerin Savaş ağabeyiydi. Hastane odasında bir gün karşılıklı otururken bana bir vasiyeti oldu. Çocuklar bana sordu ‘vasiyeti var mıydı’ diye. O vasiyeti ben herkesin huzurunda söylemek istedim. Ninni şarkısını çok severdi. Annemin o ninnileriyle büyüdük. ‘Lütfen mezarımın başında bu şarkıyı bana mırıldanır mısın?’ dedi. Şimdi elimden geldiği kadar bu şarkıyı mırıldanacağım size ve ağabeyime” dedi. Şükran Ay daha sonra Savaş Ay’ın vasiyeti üzerine Ninni şarkısını seslendirdi. Bunun üzerine salonda bulunanlar duygusal anlar yaşadı. Şarkının ardından konuşmasını sürdüren Şükran Ay, “Bana her zaman ‘Hocasın, şarkılar okuyorsun ama hiç şiir yazmıyorsun’ derdi. Bir gün ona bu şiiri yazacağım hiç aklıma gelmezdi” dedi. Şükran Ay daha sonra “Babayarım” diye başlayan şiiri okudu.

Usta gazeteci Halit Kıvanç ise Savaş Ay ile olan anılarını anlattıktan sonra, “O kadar güzel şeyler yaptı ki onları hatırlayarak mutluluğumuzu sürdüreceğiz. Nur içinde yatsın benim Barış Güneş’im” dedi.

Boynunda taşıdığı babasının fotoğraf makinesiyle sahneye çıkan Ulaş Can Ay ise, A Takımı ekibini sahneye davet etti. Sahneye gelen A Takımı ekibi gözyaşlarını tutamadı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2013 14:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol