'VARSA YOKSA ATATÜRK...'

CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, Klasik Müzik Ödülleri'nin töreninde yaptığı konuşmada "Ulu önder Atatürk'ü rehber edindik" demesi üzerine AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın "Varsa yoksa Atatürk" diye tepki verdiği ileri sürüldü.

18 Mayıs 2017 Perşembe 00:22
'VARSA YOKSA ATATÜRK...'

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Andante Dergisi tarafından bu yıl 7’nci kez düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde, Yılın En Başarılı Orkestrası seçildi.

Ödülü alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz her adımımızı Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinden ilham alarak atıyoruz. Sanata verdiğimiz önem de bunun göstergesidir” dedi. İddiaya göre; Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, Akpınar’ın, Atatürk ile ilgili sözlerinden ‘rahatsızlık’ duyduğunu belirtince, protokolde gerginlik yaşandı. Başkan Akpınar ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ten rahatsızlık duyanlarla yan yana oturmam’ diyerek protokol sıralarını terk etti.

ÖDÜL TÖRENİ İSTANBUL’DA YAPILDI
7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri, İstanbul’daki Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Karşıyaka Belediyesi tarafından iki yıl önce kurulan ve bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ‘kadrolu’ ilk oda orkestrası olma özelliği taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, seçici kurul tarafından Yılın En İyi Orkestrası seçildi. Törene katılan Başkan Akpınar, ödülü, Serhan Bali’den aldı.

'ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ REHBER EDİNİYORUZ'
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Konservatuvardan mezun olan genç sanatçıların, nerede ne yapacaklarını bilemedikleri bir süreçte, KODA ile onlara tam zamanlı çalışma ve sanatlarını icra etme ortamı yarattık. Attığımız her adımda, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerini rehber edindik. ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ anlayışı ile hareket ederek KODA’yı yarattık. Çünkü bu ülkenin kurtuluşu gençlerdedir. Bizim belediyemizin giriş katında, vatandaşlarımız, klasik müzik dinleyerek işlerini hallederler. Bu da Karşıyaka’nın farkıdır. Bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyor, ödülü tüm sanatçı kardeşlerim adına alıyorum” dedi. Başkan Akpınar’ın sözleri ayakta alkışlandı.

PROTOKOLDE ATATÜRK TARTIŞMASI
Başkan Akpınar’ın konuşması boyunca, Beyoğlu Belediye Başkanı Msibah Demircan’ın telefonuyla ilgilendiği ve cümlelerden rahatsızlık duyduğu gözlendi. Konuşmasının ardından yerine oturan Başkan Akpınar’ın, Demircan ile bir süre konuştuktan sonra protokoldeki yerinden ayrılarak yan sıralara geçmesi dikkat çekti. Protokolde kısa süreli tartışma yaşandığı ve Demircan’ın Başkan Akpınar’a “Burası siyasi slogan atılacak yer değil. Varsa yoksa Atatürk. Siyasi propaganda yapmanızı doğru bulmadım” dediği iddia edildi. İki başkanın yan sıralarında oturanlar da tartışmaya tanık oldu.

AKPINAR TEPKİ GÖSTERDİ
Bunun üzerine Başkan Akpınar’ın “Konuşmamda siyasi bir içerik yok. Atatürk ve Cumhuriyet kelimelerinden mi rahatsız oldunuz? Eğer öyleyse, ben Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini savunmaya devam edeceğim. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum” dediği öne sürüldü ve protokoldeki yerinden kalktığı görüldü. Salonda bulunanlar, bu tavrı için Başkan Akpınar’ı tebrik etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
HAYRİ KAYA 2017-05-18 17:20:07

HAYATLARIN ATATÜRKE BORCLU OLANLAR ATATÜRKÜ SİLMEK İCİN EDEPSİZCE HAYKIRIYORLAR BU HAAİNLERİ İKTİDAR BESLİYOR HATTA ENİYİ YERLERE GELİYORLAR DEVLET HİZMETLERİNDE