USTA ARTIK SONSUZLUKTA...

Usta ozan Neşet Ertaş memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

26 Eylül 2012 Çarşamba 17:44
USTA ARTIK SONSUZLUKTA...

 Ünlü ozanın cenazesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda sanatçı ve vatandaşın katılımıyla Ahi Evran Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenazeye katılmak üzere çevre illerden de çok sayıda kişi Kırşehir'e geldi.
İZMİR'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın cenazesi, hava yolu ile Ankara'ya uğurlandı. 

 
Anadolu ozanlığı geleneğinin günümüzdeki temsilcisi olan, 74 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapatan Türkülerin ustası Neşet Ertaş'ın cenazesi, bugün saat 04.30 sıralarında, yakınları tarafından hastaneden alındı. Gözyaşlarını tutamayan sevenleri, cenaze aracını alkışlarla uğurladı. Cenaze aracına, oğlu Hüseyin Ertaş, dünürü ve yeğeni Metin Taplak'ın da aralarında bulunduğu 14 kişilik bir kafilenin içinde bulunduğu minibüs eşlik etti. Havaalanından önce cenaze aracı, Ertaş'ın Karabağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin yakınından geçti. Son kez evi ve mahallesi ile vedalaşan ünlü halk ozanı Ertaş'ın cenazesi, Adnan Menderes Havalimanı Kargo Bölüm'ne götürüldü.

 
***Neşet Ertaş'ı değil türkülerini dinledik***
Buradaki işlemlerin ardından Ertaş'ın yakınları VİP salonundan geçerek THY'nın 07.00 uçağı ile Ankara'ya hareket etti. Sanatçının cenazesinin buradan karayoluyla memleketi Kırşehir'e nakledileceği belirtildi. Sevenlerinin katılımıyla ikindi namazını müteakip Ahi Evran Camii'nden kaldırılacak olan cenazenin Bağbaşı'ndaki merkez mezarlığa babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedileceği bildildi.
ERTAŞ’IN CENAZESİ MEMLEKETİ KIRŞEHİR'DE
Ertaş'ın cenazesi, İzmir'den uçakla Ankara'ya, oradan da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşlik ettiği konvoyla memleketi Kırşehir'e getirildi. Neşet Ertaş'ın cenazesi, vasiyeti üzerine, Bağbaşı Mezarlığı'nda babası Muharrem Ertaş'ın ayağının ucuna açılan mezara defnedildi. Neşet Ertaş'ın ölümüyle sarsılan Kırşehir'de Belediye binasının üstüne, ünlü halk ozanın fotoğrafının yer aldığı 'Başımız sağolsun' yazılı dev bir pankart asıldı. Belediye hoparlörlerinden de ozanın türküleri çalındı.
Ankara'da uçaktan alınan Neşet Ertaş'ın cenazesi, Kırşehir Belediyesi'ne ait 40 AK 514 plakalı, soğutmalı cenaze aracına konularak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bulunduğu makam minibüsünün de eşliğinde Ankara'dan yaklaşık 3 saatte Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Cenazenin gelişi sırasında Ertaş'ın akrabası olan ve hastanede tedavi gören Ülfet Culfa, "Bulunmaz bir adamdı. Cebinde kaç kuruşu varsa onu yoksullarla paylaşırdı. Kimse bilmez ama okuyamadığı için çok sayıda çocuğa burs verip okuturdu. Okumamışlık onun içinde yaraydı" dedi.
Bakan Günay, cenaze morga konulduktan sonra, Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ile birlikte, Bağbaşı Mezarlığı'nda Neşet Ertaş'ın vasiyeti üzerine gömüleceği, babası Muharrem Ertaş'ın mezarının bulunduğu bölüme gitti.

 
Dün Belediye görevlileri tarafından dedesi Muharrem Ertaş'ın yanına mezar kazıldığını gören Hüseyin Ertaş, "Babam dedemin ayak ucuna gömülmeyi vasiyet etmişti" dedi. Bunun üzerine dün açılan yer kapatılarak, Bakan Günay'ın da talimatıyla bu kez Muharrem Ertaş'ın ayak ucunda yeni mezar yeri oluşturuldu. Muharrem Ertaş'ın 'İşte geldim, işte gittim. Güz çiceği gibi bittim. Yalan dünyada ne iş tuttum. Ömrüceğim geçti, gitti' yazılı mezar taşının ayak ucuna belediye görevlileri tarafından açılan yeni mazarın etrafı iş makineleriyle düzeltildi. 
Bu arada mezarlığa giden yolda ve cenaze namazının kılanacağı Ahi Evran Camii'nde çevresinde günün erken saatlerinden itibaren Kırşehir ve çevre illerden gelen çok sayıda polis önlem aldı. Ahi Meydanı'nda ise Kırşehir Belediyesi tarafından taziye çadırı kurularak, konuklara ikramlarda bulunuldu.
Öte yandan Neşet Ertaş'ın ölümüyle sarsılan Kırşehir'de Belediye binasının üstüne, ünlü halk ozanın fotoğrafının yer aldığı 'Başımız sağolsun' yazılı dev bir pankart asıldı. Belediye hoparlörlerinden de ozanın türküleri çalındı. Kırşehir kent merkezi Türk bayraklarıyla donatılırken, işyerlerinin vitrinlerine ve kapılarına 'Bozkır'ın tezenesi hep kalbimizde yaşayacaksın' yazılı, ünlü ozanın fotoğraflarının bulunduğu afişleri asıldı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda sanatçı ve vatandaşın katılımıyla büyük ustanın cenaze namazı Ahi Evran Camii'nde ikindi namazına müteakip kılındı. Ertaş, daha sonra vasiyeti üzerine babasının ayaklarının ön kısmına defnedildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol