TÜRKLER KOMBİYİ YANLIŞ YAKIYORMUŞ!

Türkiye’de her yıl doğalgazda 4.5 milyar lira tasarruf potansiyeli olduğunu ortaya koydu.

04 Şubat 2016 Perşembe 13:47
TÜRKLER KOMBİYİ YANLIŞ YAKIYORMUŞ!

 Türkiye’de her yıl doğalgazda 4.5 milyar lira tasarruf potansiyeli olduğunu ortaya koydu. Nuiva bünyesindeki akıllı oda termostatı markası Cosa tarafından yaptırılan ankete göre, Türkler Avrupalılar’dan 2 derece daha yüksek sıcaklıktan hoşlanıyor. Araştırma kombilerin yanlış, dolayısıyla verimsiz kullanıldığını gösteriyor. 

YÜZDE 49’U SABİT TUTUYOR

Türkiye'de kombi kullanım alışkanlıkları ve kaç derece ısıda kendilerini rahat hissettiklerini de ortaya koyan ve 10 bin kişinin katıldığı anketin sonuçlarını açıklayan Dr. Emre Erkin, şunları söyledi: “Anketin sonuçlara göre tüketicilerin yüzde 49’u kombilerini sabit sıcaklıkta tuttuğunu, yüzde 32’si yatarken ve evden çıkarken kombilerini kıstığını, yüzde 19’u da sadece evden çıkarken kombilerini kıstığını ifade etmiş. Aslında bu yöntemlerin hiçbiri tasarruf için doğru çözüm değil. Hem enerji tasarrufu yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak, hem de bu yolla düşük doğalgaz faturaları ödemek için yurt dışında neredeyse her evde bulunan, fakat ülkemizde yaygın kullanılmayan oda termostatlarını kullanmamız şart.”
2 DERECE FAZLA

Erkin, “Türkiye’de tercih edilen ortalama oda sıcaklığının yaklaşık 23 derece olduğu görülüyor. Ortalama bu olduğu için de büyük bir kesimin, oda sıcaklığını 23 dereceden yukarı tuttuğu ortaya çıkıyor. Avrupa standartlarında kışın binalar için önerilen konfor sıcaklığının 21-22 derece olduğu düşünüldüğünde Avrupa ortalamasının en az 2 derece üzerinde yaşamayı tercih ettiğimiz ve bunun sonucu olarak da yüzde 10-15 oranında daha fazla fatura ödediğimiz ortaya çıkıyor" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.02.2016 13:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nihal İncegöz Kekeç 2016-02-05 04:29:14

Kombiyi Nasıl ayarlamalıyız. Lüzum süz gaz tüketimini önlemeliyiz