'TÜRKİYE'Yİ BÖLENLER ANKARA'DAKİLERDİR'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Türkiye'de yaşananların dünyanın en büyük günahları arasına gireceğini belirterek, " Bu ülkeyi asıl Ankara'dakiler, saray ve onu kuşatmış menfaatperest bir grup çete bölmektedir" dedi.

16 Mart 2016 Çarşamba 00:28
'TÜRKİYE'Yİ BÖLENLER ANKARA'DAKİLERDİR'
Ankara saldırısı ile yeniden dünya gündemine konu olan Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da yaşananların mutlaka sorgulanması gerektiğinin altını çizen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hocamız, ülkeyi asıl Ankara'da menfaatlerini gözeten bir grup çetenin böldüğünü söyledi. İşte hocamızın o açıklamaları:

" Adam öfke ile konuşuyor. Vurun, asın, kesin, tarayın, gaz bombasına boğun diyor. Diyorsun ki bir insan nasıl bu kadar merhametsiz olabilir? Çocuklar ölüyor, şehirler, kasabalar bombalanıyor korkunç günler yaşıyoruz aslında şu anda. İnsan duymak istemez hale geliyor. 

Adamın annesi ölüyor, babası onu kurtarmak için beyaz bayrakla dışarı çıkıyor ona da kurşun sıkıyorlar. O da bacağından vuruluyor. Bu nedir kardeşim ya? Böyle terörle mücadele mi olur? Orası düşman toprağı mı? Nasıl oradaki şehirlere tankla girilir? Düşman toprağına tanklarla girilir.

Camiyi kurşunlayan bizzat sensin. Bu terörle mücadele falan değil kardeşim. Bu işin içinde kesinlikle başka birşey var. Bu kadar insafsızlık, bu kadar merhametsizlik olamaz. Devleti böyle adamlar idare etmemeli. Devletin içinde merhametli bir yürek yok. Halkına acımıyor, iktidarım, menfaatim neyse onu yaparım diyor. O zamanda işte milletten niye ayrılmak istiyorsunuz diyorsun.

Adamların mezarlarını bile bombalıyorsun. Hadi diyelim ki suç işliyor, diyelim ki terörist diye vurdun getirdin ana babasının önüne attın iyi de kardeşim mezarlarından ne istiyorsun? Mezarına niye bomba yağdırıyorsun. Bakın bunlar, bunu yapanlar öyle Türklüğü falan da temsil etmiyor. Yok öyle yağma. Ben de bir Türk'üm. Bunlar kendi menfaatlerini düşünüyor, milletin çoluk, çocuğu üzerinden kendi iktidarlarını menfaatlerini isteyen devletin üzerine çöreklenmiş bir grup çetedir. Bütün Türkler bunu mu yapıyor? Ben de Türk'üm bırak bana bak ben ne yapıyorum?

Dolayısıyla bunları biz eleştireceğiz. Ben hakikati söylemekle memurum. 

Ben bölünme olmasın diye bunları söylüyorum. Ben şu veya bunun propagandasını yapmıyorum. Kimse kusura bakmasın memleketi bölenler Ankara'dadır. Onların hepsi bölücüdür. Şehirlere tankla girerler, şehirleri bombalarlar, arabaların arkasına ceset bağlayıp sürüklerler, uzaktan toplarla sürekli bomba yağdırırlar. Asıl bunlar bölücüdürler. Şu anda Ankara Türkiye'yi bölmektedir. Ben size söylüyorum. Bundan sadece bölünme çıkar. Bunu yapan da Ankara'dır ve bundan da menfaatleri vardır böyle olmasını istemektedirler. Devletin içine sızmış bir avuç çetedir bunlar. Biz bölünmesin diye gidip Türk'e, Kürt'e anlatıyoruz. 

Bir memleketi bölmek için bundan başka daha ne yapılabilir? Dünyanın en büyük günahları işlendi bu memlekette. Şehirlerin meydanlarının doldurulması ve halkın günlerce evlerine gitmemesi lazım tüm bu yaşananlar karşısında. Akın akın Ege'den, Trakya'dan, Marmara'dan insanların yürümesi lazım. Barış için yürümesi lazım. Ne yapıyorsunuz durun demesi lazım. Bu terörle mücadele falan değildir, kasıtlı, planlı memleketi Ankara'dan bölme hareketidir. Birileri bölünsün istiyor.

Ankara'daki politikacıların, şu anda saray ile işbirliği yapan bir grup çetenin devleti bölme çabalarına dur demesi lazım halkın, Anadolu'nun. Ankara memleketi bölüyor. Saray gladyosu memleketi bölüyor. Ne için kendi menfaatleri için. Bizim işlediğimiz suçlar ortaya çıkmasın da memleket yanarsa yansın diyorlar. Ey millet buna izin verecek misiniz? İzin veriyorsanız zaten birşey yok. Ben kimse ölmesin istiyorum. Asker de bizim evladımız, polis de bizim evladımız, o dağa çıkanlar da, terörist dedikleri de bizim evladımızdır. Nihayetinde hepsi bu memleketin çocuklarıdır. Ben ayırtetmiyorum. "

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.03.2016 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ahmet çiçek 2016-03-16 18:39:22

Tebrikler vicdanın sesi olmussunuz. Aklın yol göstericiliğinde çözümün en toplumsalıni gostermissiniz. Teşekkürler demekki yapılacak bir şey var.

Avatar
Mehmet Yüktaşır 2016-03-16 18:26:02

Hocam onlar dürüst durdular da polis ve asker keyf olsun diye gitmedi.Eleştiri yaparken şehit polis ve askerlerimizi gözardı ediyorsun.Devlet sokağa çıkma yasağı ilan edeceğini günler önce haber veriyor.Törörist silah kullanırken herhalde güvenlik güçlerimiz gül verecek halleri yok.Yani hocam bu güzel vatanımızî bölelim mi ?.Saygılarımla.

Avatar
Tahsin durmuş 2016-03-16 17:55:48

Kutsal kitap kurănê azimmuşşen hükmüne oymasını istiyurum bunnları davet edin hucam

Avatar
Karafi 2016-03-16 23:45:51

Hoca yazisinda tek suclu olarak turkleri gostermis buna kesinkikle katilmiyorum bu teror ve cinnet ortamindan en fazla kurtler suclu onlar o katil teroristlere destek vermese bunlar olmaz.bildikleri tek sey var katliam silah teror su bi kere kesin 30 yildir silahla hicbirsey elde edememisler bi 30 yil degil 300 yil gecse yine edemezler .önce silahi kelesi ve kalleşligi biraksinlar ulkeye bi huzur guvenlik gelsin insanlar birazda huzura guvenlige alissin.ondan sonra ne istiyolarsa bunu soylesinler tartisilsin yani iyi niyet ve guven olursa cozulmiycek hicbir sorun yoktur.
Ayrica hocam sende hep turkleri sucluyacagina onlarada silahlarini birakmaya çagir .o zaman bi ise yaramis olursun.

Avatar
Ali özkan 2016-03-17 01:48:48

Hocam ben de bir kürt olarak bizde sizin istediğiniz gibi istiyoruz çocuklar ölmesin Analar ağlamasin barış olsun huzur olsun isteler olur bu türlü şeyler ama kendi menfaati düşündüğü için istemiyor bunu elbet bu dünyada cezasını cekmesse öbür dünyada elbet çeker çocuk katili ..!!

Avatar
Ali özkan 2016-03-17 01:51:23

Hocam ben de bir kürt olarak bizde sizin istediğiniz gibi istiyoruz çocuklar ölmesin Analar ağlamasin barış olsun huzur olsun isteler olur bu türlü şeyler ama kendi menfaati düşündüğü için istemiyor bunu elbet bu dünyada cezasını cekmesse öbür dünyada elbet çeker çocuk katili ..!!

Avatar
recep şahin 2016-03-17 09:23:30

At gözlüğüyle değil at gibi bak birazda hoca,tm devlet adil değil bu ülkede mazlum eziliyor kabul,peki hırsızın hiçmi suçu yok,bu pkk e kimden silah alıyor kim karşılıyor bukadar silahı lojistik desteği,eline silah alanlar nekadar yalancıysa,senin anti emperyalistliğinde okadar yalan,işitmiyorsun ve görmek!!!!!! İstemiyorsun..

Avatar
Onur D 2016-03-17 14:56:39

Ben tarafsızım ama Ankara suçludur Ankara katildir yaftalariyla dolu, tutarsızlık abidesi bir yazı. Yazık.