'TÜRKİYE'DE DİNDARLIK YERLERDE SÜRÜNÜYOR'

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, 'Kuran ziyafeti çekiyoruz' söylemlerini sert bir dille eleştirerek, " Bir salonda toplanıp Kuran ziyafeti çekiyoruz diyorlar. Kuran ziyafeti. Sanırsınız kavurma ile bulgur yiyorlar. Maalesef bu toplumda Kuran yok. Kuran'ın anlamı değil sesi heyecanlandırıyor. Bu yüzden Türkiye'de dindarlık yerlerde sürünmektedir" dedi.

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:05
'TÜRKİYE'DE DİNDARLIK YERLERDE SÜRÜNÜYOR'

 Eliaçık hoca, aslolanın Kuran'ı Kerim'i anlayarak okumak olduğunu vurguladı. Kuran'ın arapça telaffuzunun kimseye bir hayrı olmadığının altını çizen Eliaçık hoca, " Bizim toplumumuzda ne yazık ki Kuran yok. Bu toplumu Kuran heyecanlandırmıyor. Kuran'ın sesi heyecanlandırıyor. Mesela şöyle toplantılar yapılıyor. Kuran ziyafeti. Bir spor salonunda toplanıyorlar, Kuran ziyafeti çekeceğiz diyorlar. Acaba Allah onlara ne yediriyorda, kavurma ile bulgur mu yediriyor da ziyafet çekiyorlar. Bu aslında bilinçaltının bir göstergesidir. Adam Kuran'ı bir dinleme ziyafeti olarak görüyor" dedi.

DİNDARLIK YERLERDE SÜRÜKLENİYOR...

" Bir tane hocayı getiriyorlar Mısır'dan ya da Lübnan'dan. Adam elini kulağına koyuyor ve asılıyor mübarek alabildiğine. Herkes de onu dinliyor ama kimse birşey anlamıyor. Diyarbakır'da, Kayseri'de Konya'da Kuran ziyafetleri veriliyor ve insanlar kitleler halinde bunu dinliyor, ağlıyor, sızlıyor" diyen Eliaçık, " Saf bir samimiyet içindeler. Ama hiçbirşey bilmiyorlar. Orada başka birşey okusan onu Kuran diye yutacak. Ne olduğunu bilmiyor ki çünkü. Saf, samimi. Böyle bir dindarlığı yönlendirmek, sömürmek, söğüşlemek gayet kolaydır, olan da bundan başka birşey değildir. Gözyaşları oluk oluk akarken çıkıyorlar programdan ve getirin paraları diyorlar. Siz de oluk oluk akıtıyorsunuz. Çünkü burada böyle söylüyor diyor ve ben de onun temsilcisiyim diyor. Bu yüzden şu anda Türkiye'de dindarlık yerlerde sürünmektedir" şeklinde konuştu.

DİNDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR...
Muhammed İkbal'in dediğinin gerçekleştiğini, Türkiye'de de şeyhler, şıhların dini kötü göstererek, insanları bundan uzaklaştırdığını söyleyen Eliaçık, sözlerini şöyle tamamladı: Bugün Muhammed İkbal'in dediği gerçekleşiyor. 'Ey molla senin dinin kafir üreten bir fabrika gibidir' diyor. 'Sen konuştukça, anlattıkça memlekette kafir türüyor. Başka bir işe yaramazsın sen' diyor. Kuran'ı güzel sesli bir hafızdan dinliyorsanız siz Kuran'a inanıyor ve onun için ağlıyor olmuyorsunuz. Ağlamak istiyorsanız gelin uzun havalar var hüngür hüngür ağlarsanız. Kuran'dan daha iyi ağlatır. Garantilidir. Hele hele yangın sesli Kürt ezgileri adamın ciğerini söker. Bu mudur Kuran okumak? Bu Kuran okumak değil ki. Önce ne dediğini anlayacaksınız. Demek öyle diyeceksiniz. İdrak, bilinç patlaması olacak beyninizde, içinizde. Bu yasakmış, bu serbestmiş diye edindiğiniz bilgi bilince dönüşecek, amel yapacaksınız."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.09.2013 13:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ayşegül Dondurmacı 2013-09-23 11:38:27

Ağzınıza sağlık İhsan Hocam :)

Avatar
hüseyin Köseoğlu 2013-09-23 11:51:08

Çok doğru ne dediğini anlamadıktan sonra o şey anlamsızdır boşdur. Oysa KURANI KERİM öylemi insanlara doğru yolu gösteriyor uyan kim eğer bu insanlar anlamını bi öğrense eyvah diyecekler biz yanlış yapıyoruz yanlış yoldayız diyecekler.

Avatar
l tatar 2013-09-23 11:57:23

Agziniza saglik hocam.Allah sizden razi olsun.sizin kitaplarinizi okuyor ve takip ediyoruz.Salat esittir namaz olmadini cok guzel anlattiniz.sizin gibi hocalar cogalsin hocam.

Avatar
RIZA ÖZGÜC 2013-09-23 12:10:48

Eyvallah ihsan abicim ağzına sağlık.senden bu yazıları okumak hatta eskiden olduğu gibi kuran üzerinde yaptığın çalışmalar sonrası ortaya çıkardığın tespitleri okumak özlediğimiz şeyler.evet o mollalara karşı durmalıyız hocam ama o samimi dediğin dindarları dışlamadan aşağılamadan ve aynı zamanda yıllarca bu dinden insanları nefret ettirmenin binbir türlü tekniğini geliştiren pezevenklerle beraber saf tutmadan.yani bizden biri olarak bizim mahallemizden biri gibi yapmalıyız bunu diye düşünüyorum ben..

Avatar
Fikret Öztürk 2013-09-23 12:10:56

Çözüm ne ?anlamak nasıl olaçak Kuran gizli okunurdu bu Ülkede. Öyle aklınıza ne gelirse söylemek kolay. Bu millet nerelerden geçti. Hazırdan ahkam kesme kolay. Kuran tertil veya kıraat etme kafır üretmez. İslamın bir otorite olması lazim. O zaman sen de diğerleride düzelir. Ve bu olaçak Allah bunu vaat ediyor. Az kaldı

Avatar
ferhat özen @Fikret Öztürk 2013-09-23 12:19:14

bağne kibirli yorum yapmışsın be.. tertil de.. kıoraat da senin olsun

Avatar
Sedat Sevgen 2013-09-23 12:36:30

Oku diye başlayan kitabı okut haline dönüştürdüler ne yazık ki

Avatar
Şevket YILDIZ 2013-09-23 13:15:45

islam toplumuna ölü kuran değil yaşıyan kuran lazım hocamı cani gönülden katılıyorum.