'TÜRKİYE SALLANIYOR'

Hazırlanan raporda, Türkiye’de 2014 yılının Ocak ayında 2502, ilk 3 ayında da 4’ten büyük 40’ın üzerinde deprem meydana geldiği belirtildi.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 12:58
'TÜRKİYE SALLANIYOR'

 YTÜ Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi, 2014 yılı ilk 3 aylık dünya afet raporunu açıkladı. 2014 yılının ilk 3 ayında Türkiye ve dünyada meydana gelen doğal afetlerin listelendiği raporda çarpıcı bilgiler yer alıyor. 38 sayfalık raporda, 2014 yılının ilk 3 ayında dünya ve Türkiye’de meydana gelen afetler hakkında detaylı bilgi verildi. Dünya genelinde meydana gelen depremler sonrası oluşan bilanço, alınması gereken önlemler konusunda bilgilerin yer aldığı raporda, volkan hareketlilikleri, su baskınları, toprak kaymaları ve aşırı soğuk hava akımları ile ilgili bilimsel veriler sıralandı.

MARMARA HAREKETLİ, VAN DİNAMİK”

YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy tarafından kaleme alınan raporda Türkiye’de meydana gelen depremler ayrı bir başlık altında incelendi. AFAD’dan alınan verilere de yer verilen raporda, Ocak ayı içinde yaşanan deprem hareketliliğine değinildi. Ocak ayı içinde Türkiye sınırları içinde tam 2 bin 502 deprem meydana geldiği vurgulanan raporda, Kuzey Anadolu Fay Hattı ve diğer fay hatları ile ilgili verilere yer verildi.

Yer yer Marmara çevresinde Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun hareketlendiğinin gözlendiği dile getirilen raporda, Van depreminden sonra meydana gelen artçı şokların ise bölgenin halen dinamik olduğunun bir göstergesi olduğu vurgulandı.
İSTANBUL

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2014 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol