TÜRKİYE HAKLI ÇIKTI...

Esed'in "Türk uçağını karasularımızda vurduk" iddiası çöktü.

06 Temmuz 2012 Cuma 12:29
TÜRKİYE HAKLI ÇIKTI...

 Suriye tarafından düşürülen Türk askeri keşif uçağı RF-4'ün Akdeniz'de bulunduğu koordinatlar, Türkiye'nin, "Suriye uçağımızı uluslararası sularda vurdu" tezinin ispatı oldu.

Enkazın bulunduğu nokta ve radar kayıtlarına bağlı olarak oluşturulan istihbarat bilgilerine göre, uçak Lazkiye'den 12.6 açıkta, dolayısıyla uluslararası sularda vuruldu. Üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, uçağın Suriye'den 12.6 deniz mili uzakta vurulduğunu, enkazın ise uçağın vuruluş hızı, vuruluş yönü ve atmosfer şartlarıyla Suriye'den 9 mil uzağa savrulduğunu söyledi.
Türkiye'nin Tezlerini Doğruladı
Uçağın enkazı sayesinde elde edilen bu bilgilerin, Türkiye'nin radar kayıtlarına dayanarak daha önce yaptığı açıklamaları desteklediğine işaret eden yetkili, kamuoyuna açıklamaların ise tüm bilgiler toplandıktan sonra yapılacağını bildirdi.

Diplomat, “Rusya, kendi radar kayıtlarını paylaşabileceklerini söylemişti, teklifte bulunduk mu?” sorusuna “Hayır. Rusya ile temasta bulunduk. Ancak elimizde yeterli kanıt olduğu için Rusya'dan bu yönde bir talepte bulunulmadı” cevabı verdi. Bununla birlikte, Türkiye'nin bölgede bulunan bazı başka ülkelerden radar kayıt talebinde bulunduğu öğrenildi.

STAR

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol