'TÜRKİYE DÜNYANIN YENİ PAKİSTAN'I OLACAK'

Aydınlık Yazarı Rıza Zelyut yine olay yaratacak bir iddiayı gündeme taşıdı. Deneyimli Yazar Zelyut, AKP'nin Diyanet ve Milli Eğitim aracılığı ile dinci örgütleri devreye soktuğunu, hedefinse ülkeyi Pakistan'laştırmak olduğunu öne sürdü.

29 Haziran 2017 Perşembe 00:24

İşte o yazının flaş ayrıntıları:

Bir zamanlar atom bombası yapabilecek teknoloji geliştiren Pakistan’a bir bakın: Şimdi yerlerde sürünüyor. Pakistan şehirleri, Orta Çağ manzarası içinde…

Sebebi çok açık: Amerika, burasını Afganistan’ın destek gücü haline getirdi. Bu iş için de Pakistan’daki laik eğitim çiğnendi, yerine Orta Çağ zihniyetli meddreseler devreye sokuldu. Cihatçı militanlar, buralarda eğitilip Afganistan’a aktarıldılar. Böylece, Afganistan, din eğitiminin sivil hayatı kuşattığı bir ilkel ülke haline getirildi. Şimdi, o medreseler, Afganistan’ı vuruyor.

Çünkü, İslam’ın siyasallaştırıldığı her yerde, din adına eğitilen gençlik, Müslümanları vurmuştur, vurmaktadır.

ZİHİNSEL KÖLELİK

Pakistan’ın başına örülen çorap 2002’den sonra Türkiye’nin başına geçirildi. Akıl ve bilim kılavuzluğunda giden toplum yerine, dinin Orta Çağ dogmalarına göre davranan bir Türk toplumu yaratıldı. Amerika; AKP’yi bu amaçla iktidara getirmişti. AKP de dindar toplum inşa etmek projesi altında iradesini, siyasetçiye teslim eden bir çağdışı toplum inşa etti.

Bu kölelik, zihinsel köleliktir. Zihinsel köleler; bilim ve akıl ölçüleri yerine, Orta Çağ âlimlerin uydurdukları mantık dışı kurallara göre hareket etmektedirler. Bunlar, son derece bağnaz ve saldırgandır.

Türkiye hızla bu kölelik iklimine giriyor.

YENİ PAKİSTAN

“Türban” üzerinden başlatılan ve kadınların şiddetle kullanıldığı zihinsel kölelik projesi, artık açık açık uygulanmaya başladı. Başta Diyanet İşleri ile Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, devletin bütün kurumları, Türk milletini “ümmet” haline getirmek için yaman bir saldırı yürütüyor.

AKP hükümetleri, bu işte dinci örgütleri de devreye soktu. Şimdi terör örgütü sayılan Fethullahçılar bu amaçla kullanıldılar. Lakin, bütün Sünni cemaatler Amerikancı olduklarından, duvara tosladılar. Başta Ensar Vakfı olmak üzere; bir yığın dernek ve vakıf Türk milletini köleleştirmek için var gücüyle uğraşıyor. Bunların başı da Amerika’ya bağlıdır.

Bu projenin başkomutanı da AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’dır.

Kendisi, birçok kez, “15 yılda her alanda çok başarılı işler yaptık ama eğitim ve kültürde arzu ettiğimiz noktaya gelemedik!” derken, eğitimin ve kültürün ümmetçi bir temele oturtulması için çalışmaların devam ettirilmesini emretmiştir. İmam hatip okulları ve Kuran kursları bu köleleştirme projesi gereği yaygınlaştırılmaktadır.

Erdoğan, Ortadoğu’daki gelişmeleri bile bu ümmet yaratma projesi için kullanmaya çalışmıştır ve Suriye hükümetini devirme macerasının bir sebebi de budur. Ama burada da duvara toslamıştır.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Görüyoruz ki AKP Lideri Erdoğan’ın durmaya niyeti yok. Okulların medreseye çevrilmesi için her şey yapılıyor. Artık yüksek mahkemeler iyice baskı altına alındığından, bu yıkım projesine hukukun dur demesi de mümkün gözükmüyor. Siyasi olarak karşı çıkanlar ise darbeci veya terörist gösterilerek etkisizleştiriliyor ve cahil kitlelerin önüne atılıyor.

Bunun sonucu pek açık: Başta imam hatipler olmak üzere, ümmetçi propagandanın etkin olduğu okullar, tekbirci militan yetiştiren özel eğitim kurumlarına çevrildiler. Camilerin çevresinde böyle alanlar oluşturuldu bile. Mahalleler kuşatıldı. Halk, çocuklarını dindarlaşsınlar diye bu dinci militanlara teslim ediyor. Bayram günü bile camilerde çocuklar tekbirler getirtilerek rejim karşıtı militanlara çevrilmek istendiler. Buna, İstanbul’da bizzat tanık oldum.

İşte bu militanlaştırma projesi yüzünden kadınlarımız sokaklarda, hatta toplu ulaşım araçlarında saldırılara uğruyorlar. Tıpkı Suriye’deki “en-Nusra” militanları gibi sarık saran sakallı bir militan, oturduğu evin penceresinden sokakta oynayan çocukları avlamaya kalkıştı. Bunlar, hızla silahlanan ve ileride normal vatandaşları zorla baş eğmeye kalkışacak tipler.

Siyasi baskı altındaki polis de yargı da bunlara dokunmuyor.

***

IŞİD’i başka yerde aramayın. Şu an onların en rahat ettiği ülke Türkiye… Her yerdeler. İstedikleri gibi konuşuyor, çalışıyorlar. Kimse de onlara dokunamıyor.

Bizi PKK ve FETÖ’ye odaklayıp IŞİD’i büyüten bu tehlikeli siyaset, emin olun ki Amerika tarafından güdülüyor.

Ve göreceksiniz bir gün gelecek, bu yerli IŞİD’ciler de dönüp onu himaye edenleri vuracaktır.

Erdoğan’a çağrım: Dindar ve kindar nesil değil akılcı ve laik nesil yetiştirmeye çalış. İktidarın için tehlike laikler değil, yetiştirdiğin dindar ve kindar nesildir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.06.2017 01:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol