'TÜRKİYE BÖLÜNMEYLE KARŞI KARŞIYA'

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Başkanlık sistemiyle ilgili kritik bir uyarıda bulundu.

08 Şubat 2017 Çarşamba 16:03
'TÜRKİYE BÖLÜNMEYLE KARŞI KARŞIYA'

"Bu uyarıyı Söke'den yapmak Türk milletine görevimdir" diyen Feyzioğlu, başkanlığın gelmesi halinde ülkenin bölünmeye gideceğini savundu.


Söke'de basın toplantısı düzenleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. anayasa referandumuyla ilgili açıklama yaptıReferandumun ülkeyi kimin yöneteceğini belirlemeyeceğini söyleyen Feyzioğlu, "Nisan ayında konulacak sandıkta Türkiye'nin tapusunu bir kişiye teslim edelim mi, etmeyelim mi oylanacak" dedi. Fevzioğlu, şunları söyledi:"Efeler diyarı, Cafer Efe'nin memleketi Söke'den bu uyarıyı yapıyorum. Türkiye'nin yasamasını yani meclisini, Türkiye'nin yargısını, yani hakimlerini bir tek kişiye bağlayan anayasa değişikliği geçtiği gün; bölücü terör örgütü uluslararası hukukta silah, cephane, para, lojistik destek, istihbarat desteği meşru şekilde alır hale gelecektir. Bir sonraki aşama bir takım devletlerden hava koruması almak olacaktır. Bu uyarıyı Söke'den tüm Türkiye'ye yapmayı bir görev olarak biliyorum." 

"BÖLÜNME TEHLİKESİ YAŞANACAK"

Meclisin kanun çıkaramaz hale getirildiğini savunan Fevzioğlu, "Meclis güçlendirilmemiştir, aksine kanun çıkaramaz hale getirilmiştir. Meclis gensoruyla başkanı düşüremez hale getirilmiştir. Bütçe yetkisi elinden alınmıştır meclis yoktur. Adliye boyutunda tüm hakimler başkana bağlanmıştır, adliye yoktur. Başkanın bir cebine milletvekilleri parlamento, bir cebine hakimler yargı konulacaktır. Böyle bir yönetim şekline geçtiğinde bu güne kadar yaşamadığı şekilde bölünme tehlikesi yaşayacaktır" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol