TÜRK İŞİ MAHALLE..!

Anamur'da öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağışta su baskınlarının yaşandığı Ormancık Mahallesi'nde vatandaşlar, zor anlar yaşadı.

24 Ekim 2015 Cumartesi 17:39
TÜRK İŞİ MAHALLE..!

 MERSİN'in Anamur İlçesi'nde etkili olan sağnak yağış, taşkınlara neden oldu. KKTC'ye su gönderilen Alaköprü Barajı altında kalan Ormancık Mahallesi'nin 6 ay önce oturuma açılan yeni yerleşim yerinde de bazı evlere su bastı.

Anamur'da öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağışta su baskınlarının yaşandığı Ormancık Mahallesi'nde vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Alaköprü Barajı nedeniyle su altında Ormancık Mahallesi'nin 139 konutluk yeni yerleşim yerinde, altyapının yapılmadan evlerin inşaa edildiğini iddia eden Ormancık Mahallesi Muhtarı Mustafa Keklik, "Evler bize teslim edileli daha 6 ay oldu. İlk yağmurda evlerimiz sular altında kaldı. Şu anda borçlarını ödemeye bile başlamadan evlerimiz göçüyor. Yetkililer imdadımızı duysun" diyerek yardım istedi. 

Sağanak yağmur sırasında mahalledeki kilit parke yolun altındaki toprak zeminde kayma olduğu ve yolun kaldırım bordörlerinin havada kaldığını belirten Keklik, "Yarım saat yağmur yağması ile böyle oldu. Daha kış girmedi. Bir de kış girerse ne olacak?" diyerek mahalle sakinlerinin meyilli araziyi tutan istinat duvarının evlerin üzerine yıkılmasından korktuğunu söyledi. İlçede sağanak etkisini kaybederken, yağmur hafif şekilde yağmaya devam ediyor.
Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(Mersin)




DHA





Son Güncelleme: 24.10.2015 17:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol