TÜRK İNTİKAM TUGAYI'NDAN AÇIK MEKTUP...

Kürtler, Ermeniler, Agos ve Evrensel gazetesi çalışanları ve Baskın Oran, Sebahat Tuncel, Ahmet Türk gibi isimler 15 Ağustos'a kadar Türkiye'yi terk etmezse kanlı eylemler yapılacağı bildirildi.

25 Haziran 2011 Cumartesi 14:21
TÜRK İNTİKAM TUGAYI'NDAN AÇIK MEKTUP...

 Evrensel gazetesine Türk İntikam Tugayı (TİT) imzalı bir tehdit mektubu yollandı. TİT imzalı ve "Açık Mektup" başlığıyla gönderilen yazıda "15 Ağustos'a kadar taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda Diyarbakır ve İstanbul'da kanlı eylemler yapılacağı" söyleniyor. TİT'in talepleri ise Kürtler, Ermeniler veBaskın Oran, Sebahat Tuncel gibi demokrat aydınların Türkiye'yi terkedip bunu basın yoluyla açıklaması.


TİT, "Evrensel gazetesi olarak yaptığınız haberlerde Türklere ve büyük Türk devletine hakaret boyutunda yazılar çıkarmakla yaptığınız yanlışları arttırıyorsunuz. Bu nedenle operasyon hakkımız saklı kalmak şartıyla" diyerek taleplerini şöyle sıralıyor:

1- 15 Ağustos'a kadar siz ve işbirlikçileriniz Türk topraklarını terk edecek ve bunu basın yoluyla açıklayacak.

2- PKK'nın vekil olan ya da vekil olmayan sempatizan ve militanları da aynı tarihe kadar Türk topraklarını terk edecek.

3- Ermeni diasporası ve yandaşları da hiçbir talepte bulunmadan geri dönmeksizin Türk topraklarını terk edecek.

4- Agos Gazetesi ve yandaş medya kuruluşları kapanacak ve çalışanlarıyla birlikte Türk topraklarını terk edecek.

5- BDP parti binaları kapatılacak ve yandaşları Türk topraklarını terk edecek.

6- Baskın Oran, Sebahat Tuncel, Osman Baydemir, Ahmet Türk, Etyen Mahçupyan ve diğerleri bu tarihe kadar Türk topraklarını geri dönmeksizin terk edecek.

Mektup şöyle devam ediyor: "15 Ağustos 2011 gününe kadar şartlar yerine getirilmediği takdirde PKK'nın ilk eyleminin yıldönümünde Diyarbakır'da Kürt unsurlarının yoğun olduğu yerde operasyon yapacağımızı ve düşman unsurlara ağır kayıplar verdireceğimizi ve yine aynı gün İstanbul'da Ermeni unsurlara ait belirlediğimiz yerlere operasyon yapacağımızı ve düşman unsurları etkisiz hale getireceğimizi bildiririz... Türk İntikam Tugayları olarak aktif eylemlerimiz devam etmekle birlikte son defa uyarıyoruz. Aydın kimliğine bürünmüş vatan hainleri ve Türk düşmanlarını ortadan kaldırana kadar mücadelemiz sürecektir."

Mektubu değerlendiren Evrensel Yazıişleri Müdürü Fatih Polat, "Seçilmişlerin vekilliklerini düşürmek için bu kadar gönüllü olan savcıların bize yönelen bu tehditler karşısında da aynı hassasiyeti taşımayacağına inansak da savcıları göreve çağırıyoruz" diye konuştu.
 
'HAREKETE GEÇİLMELİ'

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Evrensel ve Agos gazeteleri ile bazı köşe yazarları ve aydınların yaptıkları yayınlar ve açıklamalar nedeniyle tehdit dilmesini kınadı ve savcılıkları harekete geçmeye çağırdı. TGS Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada Evrensel ve Agos gazeteleri ile bazı köşe yazarları ve aydınların yaptıkları yayınlar ve açıklamalarla “Türklere” ve “Türk devletine” hakaret ettikleri iddiasıyla Türk İntikam Tugayı tarafından kendilerine karşı 15 Ağustos’tan itibaren eylemlere geçileceği yönünde tehditlerde bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi:

“Yapılan bu tehditlere karşı, Evrensel ve Agos gazeteleri ile diğer gazeteci, yazar ve aydınlarla dayanışmamızı ifade ediyoruz. Şiddet ve nefret söylemini bizzat içeriğinde taşıyan böyle bir tehdit karşısında savcılıkları ve güvenlik görevlilerini harekete geçmeye ve gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Meydana gelebilecek herhangi bir saldırının ve sonuçlarının sorumluluğu, bu konudaki görevini ihmal edenlere ait olacaktır.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol