TRT Çalışanına İnanılmaz Maaş!

Program sunucularına yüksek miktarda maaş ödemeleri ile gündeme gelen TRT bu kez World kanalıyla olay oldu! TRT World, bir prodüktöre adeta servet önerdi!

03 Kasım 2018 Cumartesi 05:11

Daha önce TRT World’de yaşanan aile kadrolaşmasını gündeme taşıyan Odatv bu kez de bu kez bir başka skandalı gündeme taşıdı.  İşte detaylar:

Türkiye’de son dönemde çok sayıda gazeteci işsiz kaldı. Medya kuruluşları “buraya kadar” diyerek kapandı. İletişim fakültelerinden mezun olan gençler kendi alanlarında iş bulamıyor. Yılların TRT emekçileri birer birer işsiz kalıyor.

Türk gazetecilerinin durumu böyleyken, 2015 yılında Anadolu Ajansı kadrosu üzerinden İngiltere’den prodüktör almak isteyen TRT World’ün İngiltere vatandaşı olan Mikaela Barwick’e yaptığı teklif dikkat çekti.

AYLIK 5.400 DOLAR MAAŞ + KİRA YARDIMI + SİGORTA

Odatv’nin ulaştığı belgelere göre, Metin Tuğtağ imzalı “iş teklifinde” Anadolu Ajansı İnsan Kaynaklığı Direktörlüğü, Barwick’e yıllık 65.000 dolar maaş, aylık 500 dolar kira yardımı teklif ediyor.

Teklif bununla sınırlı kalmıyor. Bütün aileye uluslararası sağlık sigortası poliçesi, İngiltere ve Türkiye arasında 400 dolara kadar olan bir uçak biletini hediye ediyor.

ÇOCUKLARA YABANCI OKULLAR BEDAVA

İş teklif edilen Barwick’e ilk çocuğunun 12.000 dolara kadar olan eğitim masraflarının tamamı, ikinci çocuğunun da masrafının % 75’i yine Anadolu Ajansı tarafından karşılanacağı söyleniyor. Tavsiye edilen yabancı okullar arasında IICS (Istanbul Uluslararası Toplum Okulu) British International School, MEF Uluslararası Okul ve Çamlıca Uluslararası Okulu da yer alıyor.

Şartlar arasında yıllık 30 günlük ücretli tatil, şirket telefonu, taşınmak için konteynır kirasının yarısı gibi kolaylıklar da yer alıyor.

Teklif metninin altında da “Sizi TRT World ailesinde görmekten çok mutlu olacağız. Belgeyi imzalayıp bir kopyasını bize yollayınız” ifadesi yer alıyor.

Barwick’in CV’sinde yer alan bilgilere göre; Kasım 2015’de TRT World’de işe başlayan Barwick yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra kurumda ayrılıyor.

TÜRKLERE 3000 LİRA ÇOK BULUNUYOR

Bütün giderleri halktan toplanan vergilerle, elektrik faturalarından dahi kesilen paylarla sağlanan TRT, binlerce genç Türk gazeteci adayı asgari ücretle iş ararken, dil bilen iyi yetişmiş Türk gazeteci adayları düşük maaşlarla çalışmak zorunda kalırken, yabancılara bu kadar yüksek teklifin yapılmasının yorumunu okuyucularımıza bırakıyoruz.

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
TRTMaaşTrt World
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol