TORBALI, EMD ÜYELERİNİ AĞIRLADI...

EMD üyeleriyle bir araya gelen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 150 bin nüfuslu ilçede her yıl 10 bin göç alınmasına rağmen sanayi tesisleri ve tarım sayesinde işsizliğin olmadığını söyledi.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 14:51
TORBALI, EMD ÜYELERİNİ AĞIRLADI...
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri ve aileleri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Torbalı Belediyesi ile gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in evsahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte EMD İzmir Şubesi üyeleri ve aileleri Metropolis antik kenti ve Dağtekke Köyü'nü ziyaret etti; Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı'nda piknik yaparak gönüllerince eğlendi. 

EMD üyeleri ile Metropolis antik kentinde bir araya gelen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçede yaptığı çalışmaları anlattı. Göreve başladığında iki hayalinin olduğunu belirten Başkan Görmez, hayallerinden ilki olan Fetrek Çayı Projesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldıkları destekle yola çıktıklarına dikkat çekti. Kendisinin talebi ile DSİ ekiplerinin jet hızıyla bölgede çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Görmez, "Fetrek Çayı'nda başlatılan ıslah çalışmaları bölgenin yıllardır çektiği afet riskini ortadan kaldıracak. 22 kilometre uzunluğundaki havzanın iki yanı yeşil alan ve sosyal tesislerle donatılacak. Önemli bir çekim merkezi haline getirilecek. Hem önemli bir sorundan kurtulacağız hem de vatandaşlarımızın zaman geçireceği yeni bir yeşil alan kazanmış olacağız. Torbalı belki de yelken sporunun yapılacağı bir ilçeye dönüşecek" diye konuştu.

Devlet üniversitesi hayali

İkinci hayalinin ilçeye bir devlet üniversitesi kazandırmak olduğunu dile getiren Görmez, üniversitenin sadece Torbalı ölçeğinde değil Küçük Menderes Havzası'nı kucaklayacak bir yapıda olması yönünde girişimleri olacağını söyledi. Sanayi tesislerinde çalışacak kalifiye eleman yetiştirilmesi için ilçede üniversite kurulmasını önemsediklerini kaydeden Görmez, üniversitenin havzaya katkısının tartışılamayacağını ifade etti.

İlçede işsizlik yok

Torbalı'da 600 sanayi tesisi olduğunu ve mevcut sanayi alanlarında 400 yeni tesisin kurulabileceğine işaret eden Başkan Görmez, 150 bin nüfuslu ilçede her yıl 10 bin göç alınmasına rağmen sanayi tesisleri ve tarım sayesinde işsizliğin olmadığını söyledi. Görmez, ilçe genelindeki 5 bin Suriyeli'nin bile iş bulabildiğini ve Torbalı'nın 10 yıllık gelecekte 250 bin nüfuslu bir ilçeye dönüşeceğini belirtti.






Metropol ilçeye dönüşecek

İlçede gerçekleştirilen geleneksel rahvan at yarışları ve deve güreşleri ile çok sayıda yerli turistin Torbalı'ya akın ettiğini belirten Başkan Görmez, turizmde istikrarlı bir yükseliş trendinde olduklarını ifade etti. Görmez, "Torbalı İzmirlilerin daha çok sanayi ya da tarımla tanıdığı bir kent. Ancak ilçemiz başta Metropolis antik kenti olmak üzere birbirinden farklı kültürel değerle turistik bir çekim merkezi haline gelebilir. İZBAN'ın da Torbalı'ya uzamasıyla tam anlamıyla metropol ilçeye dönüşeceğiz. Sadece geçmek için değil ziyaret için de ilçemize bekliyoruz" dedi.

Yeşil alan hedefi 18 metrekare 

Görmez, Torbalı'da mevcut imar planlarının 250 bin nüfusa kadar sorunsuz hizmet verebileceğini ve ilçenin sanayi ve tarımla göç alan bir yapısı olduğunu belirterek, "Göreve başladığımızda ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 6 metrekareydi. Bizim önümüzdeki iki yılda hedefimiz 18 metrekare. Bu çerçevede çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Etkinlikler sürecek

EMD İzmir Şubesi ve Torbalı Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelmelerinden dolayı mutluluğunu ifade eden EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hicran Özdamar ise dernek olarak kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle ortak etkinlik ve projeleri sürdüreceklerini belirtti. Her geçen yıl yeni üyelerle EMD'nin büyüdüğünü ve güçlendiğini ifade eden Başkan Özdamar, "Üyelerimize yönelik sosyal etkinliklerimizin yanı sıra eğitim ve mesleki gelişime de önem veriyoruz. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde EMD üyelerini ağırlayan Torbalı Belediyesi'ne tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
EMD üyelerinin ve ailelerinin katıldığı etkinlikte Metropolis antik kenti ve Dağtekke Köyü'ne ziyaret gerçekleştirildi. Ayrancılar Üçpınarlar Rekreasyon Alanı'nda piknik yapan üyeler ve aileleri ip atladı, uçurtma uçurdu ve güneşin tadını çıkardı

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2015 14:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol