TOPYOLU YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

SARIKAMIŞ Dayanışma Grubu ve AKUT tarafından her yıl düzenlenen, Sarıkamış Harekatı sırasında 9'uncu Kolorduya bağlı birliklerin 22 Aralık 1914'te 2.5 günde gittiği top yolu yürüyüşü, Kalp cerrahı Bingür Sönmez olmadan devam ediyor.

05 Temmuz 2015 Pazar 02:52
TOPYOLU YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

 Sarıkamış Şehitlerini anmak amaçlı yürüyüşe katılanlar, üzerinde Bingür Sönmez'in fotoğrafı ile 'Sizinleyim' yazısı bulunan tişörtler taşıyor.

Sarıkamış Harekatı sırasında 9'uncu Kolordu'ya bağlı 17 ve 29'uncu tümenlerin kullandığı Top Yolu Yürüyüşü, 2 Temmuz günü Erzurum'un Narman İlçesine bağlı Çimenli Köyü yakınındaki 2 bin 335 rakımlı Çimenli Geçidi'nden başladı. Sarıkamış Şehitlerini anmak amacıyla yapılan ve AKUT Erzurum Temsilcisi Bünyamin Akbulut yönetimindeki Top Yolu Yürüyüşü'ne, İstanbul, Ankara ve Erzurum'dan çok sayıda gönüllü katıldı.

Geçen yıl 24 Ağustos'ta uğradığı saldırıda Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından tabancayla elinden yaralanan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu yıl ki etkinliklere katılmadı. Gönüllüler, 9'uncu Kolordu'nun bıraktığı tarihi izler üzerinden Çimenli ile Bardız arasındaki 65 kilometrelik top yolunu, 5 Temmuz günü tamamlayacak. Bardız'ın Çakır Baba Şehitliği'nde toplanacak gönüllüler, şehitler için saygı duruşunda bulunacak.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Tarihi Top Yolu'nun 'Likya yolu' gibi en uzun trekking yolu olarak tanınmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Bingür sönmez, şunları söyledi:

"Geçen yıl yaşadığım üzücü olay nedeniyle bu yıl yürüyüşün içinde olmayacağım. Etkinliğe katılanlar, her yıl yaptığımızın aksine ilk kez bu yıl Sarıkamış'a gitmeyecekler. Bu aktivitenin finalinde tüm katılımcılar dağdan inip Bardız Şehitliği'ne gelirken, her aşamada onlarla birlikte olduğumu sembolize eden 'Sizinleyim' tişörtleri giyecekler. Gönlüm ve kalbim Sarıkamış harekatına gönül verenlerle birlikte. Tüm şehitlerin ruhları şad olsun."

Prof. Dr. Bingür Sönmez'e silahlı saldırıda bulunan eski Sarıkamış Belediye Başkanı Ak Partili İlhan Özbilen ile yeğeni Özcan Taş tutuklu olarak Kars Ağır Ceza Mahkemesinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

DHA





Son Güncelleme: 05.07.2015 03:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol