TOPBAŞ'TAN 'RÜŞVET' İTİRAFI...

İBB Başkanı Kadir Topbaş, iş adamı Mehmet Hattat’ın Maslak’taki binasına ruhsat karşılığında “Topbaş’ın villasının arkasındaki arsaları bana zorla aldırttılar ve belediyeye bağışlattılar” itirafına yanıt verdi.

05 Aralık 2016 Pazartesi 16:15
TOPBAŞ'TAN 'RÜŞVET' İTİRAFI...

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, işadamı Mehmet Hattat’ın “Topbaş’ın villasının arkasındaki arsaları bana zorla aldırdınız” itirafına tartışma yaratacak bir yanıt verdi.

Hattat, İBB’ye yazdığı itiraflarla dolu mektubunda, “Milyonlarca dolar bedel ile şahsıma zorla aldırdığınız Sayın Başkanımızın Kumburgaz’daki evinin yanındaki bu imarlı arsaları protokole aykırı olarak neden dini tesis alanına çevirdiniz” diye sormuştu.

_111


İşte Kadir Topbaş’ın Hattat’ın iddiasına, İBB’nin 17 Kasım 2016 tarihli oturumunda resmi tutanaklara göre şöyle yanıt verdi

“Ama maalesef hep böyle terso bakmak…”

“Evet, benim yazlık konutumun bulunduğu yerde 2 bin 700 metrekare toplamda, aman ne kadar büyükmüş ve mahalleli için orada bir yolun üstünden, yol geçen bir yerin belediyeye geçmesi sebebiyle yol, yol. Vazgeçelim, ilçe belediyesi kamulaştırsın yolu bakalım. İlçe belediyesi ara yol. Teşekkür edilecek yerde bu konuşuluyor yaa. Orada bir bölgenin ihtiyacı olan küçük bir mescit diğeri de, bu. Bir tanesi de küçük bir spor alanı. Hepsi bu, bölge halkına. Yani siz, her şeyin altında bilmem ne ararsak bu samimiyetsizlik olur, bu doğru olmaz. Bu iyi bir şey değil. Gelin bakın gezin görün lütfen. Ve bizim orada o zaman vazgeçelim, söyleyelim arkadaşlara o yoldaki parselleri bırakalım, iki tane 350- 400 metrekarelik parseller bırakalım. İlçe belediyesine kamulaştırmasız el atma davası açsın, Büyükçekmece Belediyesi’ne. Ve de o da bunun bedelini ödesin faiziyle birlikte. Bunu mu istiyorsunuz, bunu mu yapalım? Bu mu bir farklı menfaat oluşturacak şekilde gördüğünüz? Bu kadar küçük hesaplar mı yapar bir başkan? Allah korusun. Yani bunu yapmaya öyle bir adımımız, niyetimiz olmaz. Ama maalesef hep böyle terso bakmak.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol