'TAZMİNATINIZI MAHKEMEDEN ALIN...'

Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören çalışanları gazete binasında toplayarak, “Zam yok, gerekirse burayı bir dakikada kapatırım” tehdidinde bulundu.

20 Ocak 2016 Çarşamba 16:14
'TAZMİNATINIZI MAHKEMEDEN ALIN...'

 Geçen yıl çalışanlara zam yapmayan Demirören, bu yıl da zam yapmayacağını belirterek, “Çalışın kar edin, öyle zam isteyin” diyerek çalışanlara 3. yılda da aynı maaşı alacaklarının mesajını verdi.

BAYİ BAYİ GEZİP SATIŞI ARTTIRIN

Medyaradar’ın haberine göre her gazetecinin haberinin çıktığı sayfanın maliyetini bilmesi gerektiğini söyleyen Demirören gazetecilerden bayi bayi gezip satışı artırmalarını istedi. Demirören: “Eski gazetecilik artık kalmadı, herkes bundan sonra bugün ben müessese için ne yaptım, müesseseme ne kazandırdım! Aldığım maaşı hakettim mi diye düşünmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

GAZETELER ZARAR EDİYOR

Demirören kendisinin taraf olduğunu, Türkiye ve Türk ekonomisini iyi yönetenlerden yana olduğunu vurguladı. Gazeteyi Doğan Grubu’ndan aldığını söyleyen baba Demirören bugüne kadar 300 milyon lira harcadığını hiç kar etmediğini kaydetti. Gazeteler zarar ettiği için 3. yıla da girerken maaşlara zam yapmayacağını açıklayan Demirören söz isteyen bir muhabirin söylediklerine ise tepki gösterdi.

Grupta yedi yıldır çalıştığını söyleyen muhabir, Demirören’in övdüğü Milliyet ve Vatan internet sitelerinin manşet haberleri için katkıda bulunduğunu ve çok düşük maaş aldığını söyledi.

O ZAMAN SEN DE GİT KARDEŞİM

Demirören’in ısrarı üzerine maaşını söyleyen muhabir 2 bin lira aldığını belirterek, “7 yıllık kıdemim var diğer arkadaşlar gibi ücretime zam istiyorum. Diğer gazetelerdeki arkadaşlarımız 4-5 bin lira maaş alıyorlar” dedi. Demirören muhabirin bu sözü üzerine ” o zaman sen de git kardeşim” dedi. Muhabir “gideceğiz de ne tazminat veriyorsunuz ne de zam yapıyorsunuz” karşılığını verdi. Demirören bu diyalog üzerine “En fazla işsizlik basında var” diyerek aba altından sopa gösterdi. Demirören’in konusması çalışanlar tarafından ” zam yapmamak için bin dereden su getiriyor” şeklinde yorumlandı. Grupta 2 yıldır zam yapılmadığı gibi fazla mesailerin de ödenmediği vurgusu dile getirildi.Milliyet ve Vatan çalışanları da Çalışma Bakanlığına şikayet ve diğer hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

TAZMİNATINIZI MAHKEMEDEN ALIN

Demirören’in işten çıkardığı iki gazeteciye ” Eğer bizimle uzlaşmayı kabul etmiyorsanız yasal tazminatınızı da vermiyoruz gidin mahkemeden alın” dediğini belirten çalışanlar işverenin bu keyfi uygulamarının durdurulması, grubun işlemlerinin incelemeye akınması için iktidar ve muhalefet partilerine müracat edeceklerini kaydettiler. Milliyet ve Vatan kulislerinde Demirören’in bu açıklamasının ardından çalışanların çeşitli eylem biçimlerini tartıştığı öğrenildi.

Çalışanlarına üçüncü yılda zam vermeyeceğini açıklayan Demirören kısa süre önce Fransız Total şirketini 300 milyon euroya satın almıştı.

“ÜZDÜM MÜ SENİ PATRON”

Erdoğan Demirören’in Tayyip Erdoğan’la konuşma kayıtları yayınlanmış bu konuşmada Demirören’in “Üzdüm mü seni patron?’ sorusuna Erdoğan ‘Duman ettiniz her tarafı, rezil ettiniz.’ diye cevap veriyordu. Erdoğan’ın sert konuşması sonrası Demirören “Nasıl girdim bu işe ya, kim için” diyerek ağlıyordu

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2016 16:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol