'TAYYiP ERDOĞAN, TÜRKİYE'Yİ KANDIRIYOR...'

'AKP iktidarları, kendi zihniyetini topluma giydirecek “yıkım projeleri”ni peş peşe devreye sokuyor.'

28 Temmuz 2017 Cuma 00:52

Aydınlık Yazarı Rıza Zelyut'un, müfredat değişikliği ile cihad öğreniminin yolunun açılmasını sert bir dille eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı kandırdığını, bundan böyle okullarda Türk gençlerinin IŞİD anlayışında yetişeceğini öne sürdü. İşte o çarpıcı yazı:

Türkiye iki yıla yakındır, bizlerin “Vatan Savaşı” dediğimiz bir mücadele yürütüyor. Karşımızda PKK-FETÖ-IŞİD gibi örgütlerle bunların arkasındaki asıl güç Amerika var.

Gel gör ki AKP iktidarları, bu süreci bile sömürerek kendi zihniyetini topluma giydirecek “yıkım projeleri”ni peş peşe devreye sokuyor. Hedef bence çok açık: Bu devleti, din üzerinden bir zihinsel köleler devletine çevirmek…

Bunun en son örneği, cumhuriyetçi eğitim programının değiştirilmesi ile devreye sokuldu.

Eğitimi geliştirme yalanı altında ders konuları değiştirildi. Bilimin temel teorisi olan evrim kuramı atıldı, yerine cihad konusu getirildi.

TERÖRÜN KAYNAĞI CİHADDIR

" İslam tarihini incelediğimizde şu açık gerçeği görüyoruz: İslam dinini savunuyormuş gibi ortaya çıkan bütün terör eylemleri, kendisine cihad kavramını dayanak yapmıştır.

İslam’ın Sünni kolu, cihaddan, kılıca sarılıp kendileri gibi olmayanları katletmeyi anlamışlardır. Hz. Muhammed’in vefatından 30 sene sonra, cihad, Arap sömürgecilerin başka ülkeleri yağmalamak için dayandıkları en önemli dinsel gerekçe oldu. Emevi tarihinin özü de budur.

Bu kavramı kullanan Arabistan’daki Vehhabiler 1750’den sonra Osmanlı Devleti’ne saldırmışlar ve bu devletin yıkılmasında bir numaralı sorumlu olmuşlardır. Osmanlı’yı cihad üstünden arkadan vuranlar, şu an Suudi Arabistan’ı elinde tutan Suudiler olmuştur.

Sonrasında cihad üstünden Müslüman Kardeşler ortaya çıktı. Bunlar, İngilizlerle işbirliği yapıp milliyetçi Arap devrimcilerine (BAAS Partisi’ne) saldırdılar.

Bu akımdan günümüzde El Kaide, Taliban, IŞİD, Boko Haram gibi dinci terör örgütleri türediler. Hepsi de cihadı temel alan ölüm mangaları…

IŞİD OKULLARI GELİYOR

Okullarımızda bilimin temeli olan evrim kuramı okutulmayacak ama İslamcı terörün temel dayanağı olan cihad öğretilecek. Böyle yetiştirilen çocuklarımız, sokaklarda “Ya Allah bismillah Allahü ekber!” diye nârâ atarak dolaşacaklar. Ve tıpkı IŞİD’liler gibi öldürecek dindaş arayacaklar.

Bugün Suriye’de Alevileri katleden IŞİD’lilerin İsrail’e tek kurşun atmaması, özünde cihatçı eğitimin eseridir. Çünkü bunlar, kâfir saydıkları Sünnilik dışı Müslüman mezhep üyelerini Yahudilerden ve Hıristiyanlardan önce yok edilmesi gereken varlıklar sayarlar.

Öyleyse okullarda cihad eğitiminin başlaması, iç savaşa doğru atılmış bir adımdan başka şey değildir.

KANDIRIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Çağ zihniyetine özgü olan ve vahşilik üreten cihadın ders konuları arasına girmesine duyulan haklı tepkiden belli ki rahatsız olmuş. Bu nedenle bir açıklama yapıp, cihadı “nefis terbiyesi” olarak tanımladı.

Evet, İslam felsefesi içinde halkçı ve barışçı akım, cihadı “nefis terbiyesi, kişinin kendi nefsiyle mücadelesi” olarak tanımlar. Bunlar tasavvuf çizgisinden gelen gönül erleridir.

Yunus Emre de 13. Yüzyıl’da bunu şiirleştirmiştir. Şu iki beytte bunu pek açık olarak görmekteyiz:

“Duruş, kazan, ye, yedir; bir gönül ele getir

Yüz Kâbe’den yeğrektir; bir gönül ziyareti”

“Kerametim var diyen, halka salusluk satan;

Nefsin Müslüman etsin, var ise kerameti”

Ozanımız, “İnsan için önemli olan şekil ibadeti (Hac, oruç, namaz) değil, birisinin gönlünü kazanmaktır.” diyor. Keramet gösterisinde bulunup halka tepeden bakan günümüzün sözde hocaları gibi tiplere de, “Keramet sahibi isen önce nefsini Müslüman et, yani yola getir!” diye çıkışıyor.

Ona ilham veren Mevlana Celaleddin’de, Hacı Bektaş-ı Veli’de cihad, kişinin kendisini terbiye etmesi olarak tanımlanmıştır. Bu çizgi günümüzde karşımıza Alevilik olarak çıkmaktadır.

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı cihad tanımı, Alevi ulularının yaptığı tanımdır. Bu da Sünni Erdoğan’ın takıyyelerinden birisi olsa gerek.

YANDAŞ SENDİKA İSTEMİŞTİ

Ders konularından Atatürk’ün atılmasını, evrim kuramının çıkartılmasını, din eğitiminin artırılıp cihad gibi konuların öğretilmesini bu hükümete dayatan Eğitim Bir-Sen isimli gerici sendikadır. Bunlar Türk milletine ve cumhuriyet rejimine düşmandırlar; emperyalist 8. Yüzyıl Araplarına ise hayran...

Eğer okullarda cihad öğretilirse, yetişen yeni kuşaklar IŞİD’in gönüllü askeri olacaklardır. Bunun sonucu ise kaçınılmaz olarak iç savaştır. Cihad eğitimi, Türkiye’yi Suriyeleştirme yolunda alınmış bir karardır.

İslam dünyasına yeniden bir bakın: Cihad zihniyeti nerede egemen olmuş ise orası yanmış, yakılmıştır; perişan duruma düşürülmüştür.

AKP iktidarda olsun da isterse Türkiye yansın…

Vazgeçin… Kıymayın bu ülkeye, bu devlete…"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.07.2017 01:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Rex Kelvin 2017-10-08 08:17:51

Merhaba,

Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
Artık boşa harcamayın, lütfen [email protected] adresine bize yazınız.

Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

Avatar
Rex Kelvin 2017-11-30 01:20:20

Böbrekinizi satmak istiyor musun? Evet ise, [email protected] aracılığıyla bize ulaşın.

Avatar
Samuel Stephen 2017-12-22 08:03:12

Böbrekleri, 18 ila 45 yaşları arasındaki makul bir ücret karşılığında bağışlamak isteyen insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için lütfen en kısa zamanda iletişime geçin. lütfen daha fazla bilgi için iletişime geçin: ([email protected])

Avatar
dr robson 2018-01-07 21:25:37

Merhaba, günümüzde böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 dolarlık ödeme yaparsanız), acilen böbrek bağışçısıyla sadece 9 kişiye ihtiyaç duyduğum için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur.
Doktorunuza talebinizi yazın: [email protected] derhal sizinle iletişime geçileceksiniz
Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler

Dr Robson.
[email protected]

Avatar
Lutheran Hospital 2018-01-10 04:30:58

Böbrekinizi satmak istiyor musun? Varsa, [email protected] üzerinden bizimle iletişime geçin. Ya da telefon edebilir veya whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Avatar
hassan yekter 2018-01-20 10:03:24

Merhaba millet, Günümüzde sağlıklı mısınız, böbrek bağışına hazır olduğunuzu biliyorsanız (birincil masraflarla 500.000 dolar ödersiniz), hayatınızı kurtararak maddi hayatınızı değiştirmek ister misiniz, bağış yapın ve bağış yapın. Acilen 17 böbrek bağışı için acilen böbrek hastanemize acele ediyoruz.
Talebinizi doktorunuza yazın: [email protected]
Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır ve sadece sağlıklı insanlar

Hasan Yekter.
[email protected]

Avatar
DR SAMUEL BANSAL 2018-02-14 07:23:25

RIIKLIK KEDNEA FOND
Kas vajate raha?
Või kas sa lihtsalt tahad elada?
Meie haiglas on nüüd vaja neeru doonoreid, kes on valmis neerutalituste annetamiseks, ja me ostame 500 000 inimest. Doonor peab olema üle 18-aastane ja kliiniliselt tervislik. Palun saatke meile e-posti aadress ([email protected]) oma päringuteks, helistage meile WhatsApp + 1 (559) 744-3171 või kirjutage meile ...

Avatar
DR Michael Richard 2018-03-19 12:09:29

Benim adım Dr. Michael Richard ST Michael Hastanesinde bir uzman doktorum. Hastanemiz, Böbrek Cerrahisinde uzmanlaşmıştır ve ayrıca, canlı bir verici ve karşılık gelen bir verici ile böbreklerin satın alınması ve transplantasyonu ile ilgileniriz. Dubai, Türkiye, ABD'de bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Malezya. Böbrekleri satmak veya satın almakla ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: [email protected]