'Tayyip Erdoğan 6 Ay İçinde Tasfiye Olacak...'

Geçtiğimiz hafta MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin açıklamaları nedeniyle MHP'nin hedefi haline gelen Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarına yönelik sözleriyle gündem yaratacak.

14 Ekim 2019 Pazartesi 07:39

Önkibar, Erdoğan'ın 6 ay içinde iktidardan tasfiye olacağını öne sürdü. İşte kişisel sosyam medya hesabından yaptığı o açıklamalar:

" İlk defa hissi birşey söyleyeceğim; Tayyip Erdoğan için yolun sonu göründü. Erdoğan artık gidici. Önümüzde bırakın yılları artık aylar var. Bu bir temenni değildir veriler ışığında öngörülerime dayanarak bunu söylüyorum. Türkiye maalesef artık tüm dünyadan tecrit edilmiş bir ülke konumunda. Komşuları ile kavgalı, batı dünyası ile kavgalı bir ülke konumunda. Böyle bir ülkede yatırım olmaz, böyle bir ülkeye dışarıdan para gelmez, böyle bir ülkeye kimse borç vermez verecek olursa da çok ama çok yüksek faizler karşılığında verir. Böyle bir ülkeye bırakın dışarıdan yabancı sermayenin gelmesini içeriden dışarıya kaçış olur ki; zaten AKP'ye yakın işadamlarının para kaçırdığı Ankara kulislerinin en yaygın dedikodusu olmuş halde. Bu kaçış, bu çöküş haliyle pek çok sonucu beraberinde getirecek. İşsizlik daha beter olacak yüzde 20'lerden yüzde 40'lara çıkacak, şirketler bir bir batmaya başlayacak. Şu dönem 180 milyar dolarlık ödemesi var bu şirketlerin bunu döndürmek için borca ihtiyacı var ama kimden alınacak bu borç? Şu anda emin ol sente muhtaç durumda Erdoğan hükümeti ve sadece varlığını sürdürme telaşında. Onun artık işsizlik, enflasyon diye bir derdi yok. Damadın arkadaşı olan şahıs zaten TÜİK'in başında enflasyonu istenildiği şekilde ayarlayıp, açıklayabiliyor. Zaten hepimiz yüzde 9 açıklanan enflasyonun çarşıda pazarda yüzde 40 olduğunu biliyoruz. Bizlerin görmediği havyarı domates ekmekle bir tutuyorlar. Sanal bir Türkiye fotoğrafı ile durumu idare etmeye çalışıyorlar. Ele geçirdikleri medya ile uzun yıllar siyahı beyaz olarak gösterdiler yine de öyle yapmaya çalışıyorlar ama artık deniz bitti bu karanlığı aydınlatacak fener bulamıyorlar. Artık yolun sonuna geldiler ve Recep Tayyip Erdoğan'ı emin olun süpürücekler. Süpürücekler derken bunu yapacak olan şartlardır bizzat AKP'nin kendi politikalarıdır. Tayyip Erdoğan aslında kendi kendisini süpürüyor.

"HALİFELİK UĞRUNA TÜRKİYE'Yİ BELAYA BULAŞTIRDILAR"
İşte Suriye meselesi. Durduk yere Türkiye'nin başını belaya soktular. Halifelik rüyasına Türkiye'yi Suriye çölüne gömdüler. Ve oradan da çıkmak için birşey yapmıyorlar hala ümmetçilik hala ihvancılık hala el nusracılık yapıyorlar. Suriye'deki harekat YPG-PKK'ya karşı değil evet ambalaj o, görüntü o, yansıtılan o, Türk kamuoyu onun üzerinden manipüle ediliyor ama YPG-PKK geriye çekildi ve Amerika onları koruyor Türkiye sadece Trump'ın kendine verdiği alanda, toprakta oynuyor. Bu gizli de deği bunu Erdoğan'ın danışmanı CNN Internatıonal'de söyledi; biz Trump ne derse onu yapıyoruz, onunla anlaştık dedi. Baktığınız zaman Tayyip Erdoğan'ın kalemi uluslararası araneda kırılmış vaziyette. Rus uçağının düşürülmesinde Putin büyük bir devlet adamlığı sergiledi, Tayyip Erdoğan'ı değil Türk devletini muhatap aldı. Ama o uçak düşürmenin ülkemize bedeli 40 milyar dolar oldu. Bunun hesabı verildi mi? Hayır verilmedi. Türkiye'de yapanın yanına kar kalıyor, kimse hesap vermiyor. Sürekli Katar deyip duruyorlardı artık Katar bile bizden uzak duruyor. Şu an araştırıyorum CIA Katar'dan Türkiye'den rüşvet paralarını ülkede stoklayan siyasal İslamcıların listesini istemiş. Böyle bir fısıltı var araştırıyorum.
Bunun dışında Allah korusun önümüzdeki günlerde iç barışı bozacak türde gelişmeler yaşanabilir. Ankara'nın öte yakasında siyasal suikastlar olabilir. PKK bombalar patlatabilir ya da PKK adına CIA, MOSSAD, Mısır ya da Suudi istihbaratı da yapabilir. Türkiye'yi öyle bir cendereye, ortama soktular ki artık kurşunun nereden geldiğini bile tahmin etmek zor olabilir. Bundan sonra abluka bütün şiddetiyle hızlanacak.

"İŞGAL KUVVETLERİ BİLE..."
İşte bu aşamadan sonra Tayyip Erdoğan buna dayanabilir mi? Zor. Trump birgün destek olabilir birgün satabilir. Hem Trump demek Amerika demek değil. Amerika emperyal bir devlet orada Pentagon var, CIA var, FBI var daha da önemlisi bağımsız yargı var. Dolayısıyla önümüzdeki altı ay çok daha çetin geçecek. Ekonomik şartlar daha da zorlaşacak, Türkiye daha da yalnızlaşacak ve bu da eşyanın tabiatı itibariyle siyasete yansıyacak. Ben altı ayı aşamayacağı kanaatindeyim Recep Tayyip Erdoğan'ın. OHAL şartlarını zorlayacak ama Türkiye Afrika ülkesi değil bunu taşıyamaz. 17 yıla bakıldığında 420 milyar dolar borç yapıldı, bütün cumhuriyet kazanımları satıldı, Türkiye tarumar edildi. İddia ediyorum işgal kuvvetleri yönetse vallahi bu kadar kötü olamazdı."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.10.2019 15:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol