TARİHİ UZLAŞI...

İstanbul'da bir araya gelen Papa Franciscus ile Patrik Bartholomeos, patrikhane balkonuna çıkarak ortak selam verdi ve ortak deklarasyona imza attı.

30 Kasım 2014 Pazar 16:24
TARİHİ UZLAŞI...

 Papa Francesco geniş güvenlik önlemleri altında 09.20'de Vatikan Temsilciliği'nde çıkarak Fener Rum Patrikhanesi'ne gitti. Polis Papa'nın geçişi sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Papa Francescu'yu polis helikopteri de havadan takip etti.

Sabah saatlerinde İstanbul Vatikan Temsilciliği'nden ayrılarak Fener Rum Partikhanesi'ne gelen Papa Francesco, Ortodoks Kilisesi'nin kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen Aziz Andreas Yortusu ayinine katıldı. Saat 9:30'da Patrikhane içinde bulunan Aya Yorgi kilisesinde başlayan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

AK PARTİLİ ZENGİN DE İZLEDİ

Geniş güvenlik önlemleri içinde Patrikhane'ye gelen Papa Francesco, çanlar eşliğinde binaya girdi. İlahilerin okunduğu ve duaların edildiği törene, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva da katıldı. Töreni AK Parti Kadın kolları Özlem Zengin Topal ve bazı partililer de balkondan izledi.

BALKONDA BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Yaklaşık 2 saat süren törende, Patrik Bartholomeos kilisede bulunan bazı vatandaşlara şaraplı ekmek ikram etti. Ayinin ardından çanlar eşliğinde Patrikhane balkonuna geçen iki ruhani lider karşılıklı iyi niyet mesajlarını sundu. Vatandaşları selamlayan Papa ve Patrik alkışlar eşliğinde birbirleriyle öpüşerek balkondan ayrıldı.

ORTAK BİLDİRİ İMZALADILAR

Ayinin ardından Papa Francesco ve Patrik Bartholomeos ortak bildiri imzaladılar. İmza töreninden sonra Bartholomeos bir açıklama yaparak, "İmzaladığımız metin gördüğünüz gibi okunmadı. Fakat dağıtılacaktır, böylece herkes istifade edebilecektir. İlginize teşekkür ediyoruz, patrikhanemize hoş geldiniz. İnşallah bu ziyaretten iyi meyveler çıkar dünya barışı için, Hristiyanların birliği için ve bütün dinlerin arasındaki diyalog için. Barış amacıyla inşallah güzel şeyler olur. Papa hazretleri, bendeniz bu istikamette çalışmaya hazır" dedi.


PAPA, NİJERYA'DAKİ CAMİ SALDIRISINI KINADI

"..Şiddetin her türlüsüne göz yummak Tanrı karşısında çok ağır bir günahtır"

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco, Fener Rum Patrikhanesi'nde katıldığı Aziz Andreas Yortusu ayininde yaptığı konuşmada, Nijerya'nın Kano kentindeki bir camiye düzenlenen saldırıya da değindi. Kurbanlarını derin bir üzüntüyle andığını söylediği saldırıyı kınayan, bunun insanlık dışı olduğunu söyleyen Papa, “Bir halkın huzurunu bozmak ve savunmasız, zayıf insanlara karşı şiddetin her türlüsüne göz yummak Tanrı karşısında çok ağır bir günahtır" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.11.2014 16:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol