'TALİBAN KAFALI KRAVATLILAR...'

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hocamız, dinci tayfanın sıkışınca Kur'an'a, İslam'a sığındığını belirterek, " Namertliklerinin bir belgesi de budur. Bunlar Taliban kafasının kravatlı versiyonlarıdır" dedi.

06 Mart 2015 Cuma 00:06
'TALİBAN KAFALI KRAVATLILAR...'
 İşte hocamızın Müslüman aleminin geldiği son noktayı değerlendirdiği o müthiş yazı:

" Çağımızın en büyük İslam düşünürü kabul edilen Pakistanlı Muhammed İkbal 1920’lerde şunu söylüyordu: “Bugünkü Müslüman âlemi, cihanın sırtında bir yük durumuna gelmiştir.”

 
Yaşadığımız günlerde ise bu kitle dünyanın sırtında sadece yük değil, dünyanın başına bela olmaktadır. Her gün bu ‘Yük’ün bir sıkıntısı dünyayı rahatsız etmekte, ülkelerin ve milletlerin uykularını kaçırmaktadır.

 
Şunu itiraf edelim artık:

Yaşadığımız günlerin dünyası artık, yarınlarını Müslüman yaftalı dehşet ve nefret çetelerinin tehdidinden nasıl emin kılacaklarının hesabını yapmakla meşgul olmaya başlamıştır. Siz iste-diğiniz kadar bağırın: “İslam, insanlığın dünya ve ahiretini mutlu kılan nizamdır.”

 
Öyle mi? Hangi İslam o? Şu sizin Irak’ta, Suriye’de, Pakistan’da, Afganistan’da ve son birkaç yıldır Türkiye’de temsil ettiğiniz İslam mı o? Yoksa Kur’an’daki İslam mı?
 

‘Kur’an’daki İslam’ sizin yaşadığınız din değil. O bizim anlattığımız ama sizin ‘reform’ veya ‘zındıklık’ diyerek reddettiğiniz dindir. Sıkışınca neden ona sığınıyorsunuz? Namertlik ve tu-tarsızlığınızın bir belgesi de bu tavrınız. Pirim toplamak istediğinizde ‘Kur’an’daki İslam’ diyorsunuz, saltanat hesaplarınızı kotarmada ise ‘Kur’an dışındaki İslam’ı işletiyorsunuz.

 
Gündem ne olursa olsun, Müslüman dünya bir veya birkaç kanlı haberle listede ön sıralarda. hatta çoğu gün birinci sırada. Son kanlı habere bakın: Pakistan’da Taliban militanları bir oku-lu basıyor ve 9-14 yaş arası 148 çocuğu katlediyorlar. ‘İnsanlığın dünya ve ahiretini mutlu kı-lacak’ dini adına yapılıyor bu. Onun, ‘mücahitleri’ tarafından yapılıyor. Muhammed İkbal’i tekrar hatırlayalım: “Kalk, diyordu, bu ümmet cihanın sırtında bir yük oldu; onu uyandıralım. Şehrin mescidinde öyle bir haykıralım ki, mollanın sinesindeki yürek erisin!”

 
O yürek yumuşamıyor ey İkbal! O yürek kara yürek, katranlı yürek. O yürekte vicdan yok, in-saf yok, akıl yok, izan yok. O yüreğin söz sahibi olduğu her yer cehenneme dönüşmüş. Son örneği Türkiye. Katranlı yüreğin vücut verdiği karanlığı yırtmada Atatürk ışığı bile zora düş-tü. Mukaddes İkbal, yine senin bir dizenle söyleyeyim: “Uyan da gör, ne haldedir cihan!”
 

Uyan da gör, o çok sevdiğin Pakistan, senin bıraktığın yerin yüz elli yıl gerisine nasıl götürül-dü! Sen o Pakistan’a, “Bundan sonrası için artık Mustafa Kemal’i izleyin; bundan sonrası an-cak onun reçetesiyle yürüyebilir” diyordun. Uyan da gör, ışık ve aydınlık düşmanı kahpeler, senin Mustafa Kemal’ini kendi vatanında nasıl vurdular!

 
Taliban kafasının kıravatlı bir versiyonu olan ve ömür defterini ‘nitelikli dolandırıcılıktan mahkûm’ olarak kapatan bir ‘mücahit’in (!) geriye bıraktığı ‘gömlek değiştirmiş talancılar ekibi’  cumhuriyeti mahvederek Türkiye’yi iki yüz yıl geriye götürdü. Ve daha geriye götür-mek için de olanca gayretleriyle uğraşıyorlar. Şimdi artık, işleri süper kuleden kotarmak üzere bir de Maun Sarayları var.

 
Eh, böylesine zalim bir Emevî faşizmi ancak böyle bir Maun Sarayı’ndan kotarılabilir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2015 00:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Samiye Özütürk 2015-03-06 11:10:18

Sayın âlim hocamız; düşündüklerimzi, söyleyemediklerimizi ve bilmedikleri izi söylüyorsunuz. Size yorum yapamayız.Bizi, dinleyen, izleyen ve yazılarınızı okuyanları aydınlatıyorsunuz.Ancak teşekkür ederiz.

Avatar
Sabri Şengün 2015-03-06 13:24:31

Yaşar hocanın söylediklerinde bir hikmet var . 1920 lerde Muhammet Ikbal'in yaydığı ışıktan Pakistan yararlanmış olsaydı bugünkü durumda olur muydu. Türkiye'yi de yüz yıl geri götürmek için uğraşan kıravatlı Talibanlar , Allah'ı kullanan yalancılar ve talancılar , var güçleriyle çalışıyorlar. Tüm ışıkları karartıyorlar ki kimse aydınlanmasın , yarasalar gibi karanlıkta avlansınlar.

Avatar
huriye yeşiloğlu aslan 2015-03-06 11:21:53

Bunlar bildiğimiz, dehşetle izlediğimiz şeyler,hocam.
Ancak neler yapabiliriz, beklentisi içindeyim ben...

Avatar
Lale alayoglu 2015-03-06 10:27:15

Hocama yorum yapmak haddimizemi benim memleketimin medari iftiharikendisini zeyyat nemliden dinledim nacizane

Avatar
bayram salman 2015-03-06 12:03:58

Hocam çok haklısınız ve doğru.çok uzgunum ınşAllah her şey doğruyı bulur .çalışmalarınız için Allah sıizlerdende razı olsun sağlık ve sıhat versın sızın gobı aydonşarımızı Allah başımızdan eksık etmesın

Avatar
Mustafa seyis 2015-03-07 13:15:03

Şu yukarda yazan sait öztürk hangi milletten kimin ümmetinden. Hocanın Amerika ve israil için söylediklerini bilmemesi onu hiç dinlememiş olduğunu gösteriyor. Ayrıca buradaki konu ülkenin dış politikası değil. Aptal ve kültürsüz beyni kiralanmış cahil

Avatar
Haydar Ozgun 2015-03-06 17:36:11

hocam Allah Razı olsun

Avatar
Ayla sayin 2016-01-07 15:50:28

Bakiyorum akli basinda murekep yalamis insanlar bile koru korune biat icinde...cunki zahmet edip kurani okuyup anlamaya cslismiyorlar...
Hocam oncelikle size kotu konusanlarin Allah tarafindan cezala dirilacagindan eminim....hersey kutsal kitapdadir...yuce rabbim size ,saglik ve guc versin insAllah.