Suudlardan Erdoğan'a Rüşvet Teklifi!

Suudi Arabistan asıllı dünyaca ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden haberdar olduktan sonra, Kral Selman bin Abdülaziz tarafından Türkiye’ye gönderilen Mekke emiri Halid el-Faysal’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmelerin detayları ortaya çıktı.

23 Ekim 2018 Salı 23:50

Amerikan gazetesi The New York Times, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in İstanbul’a gönderdiği Mekke emiri Halid el-Faysal'ın Cemal Kaşıkçı dosyasının kapatılması için Türkiye’ye yaptığı tekliflerin içeriğini yazdı.

The New York Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde; Riyad’dan İstanbul’a gelen Kral Selman’ın yakın dostu el-Faysal'ın Kaşıkçı dosyasının kapatılması mukabilinde Türkiye’ye finansal destek ve yatırımların yanı sıra Katar’a uygulanan ablukanın sonlandırılmasını teklif etti.

Türkiye’de terör suçlamasıyla tutuklanan ve iki yıla yakın tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ABD’li rahip Andrew Brunson olayıyla Türkiye’de tırmanışa geçen ekonomik krize değinen The New York Times gazetesi, el-Faysal’ın teklifinin Türkiye’nin ekonomik durumunu iyileştirmeyi de kapsadığını ifade etti.

Gazetenin kaynak gösterdiği Türk yetkiliden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifi reddederek, “Bunun siyasi bir rüşvet olduğunu söylediğini” aktardı.

BOYKOT FALAN HİKAYE.. İL GÜNDEN 50 MİLYAR DOLAR...

Öte yandan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Batılı ülke ve şirketlerin boykotuna uğrayan başkent Riyad'daki 'yatırım konferansının' ilk gününde 50 milyar doları aşan yatırım sözleşmeleri imzalandı.  Suudi Arabistan hükümet temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, petrol, doğal gaz ve alt yapı projelerinde sözleşmeler imzalandığı belirtildi.Veliaht Prens Muhammed bin Selman, “Çöldeki Davos” olarak anılan konferansı “harika” olarak nitelendirerek, “daha fazla insan, daha fazla para” sözleriyle değerlendirdi. 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.10.2018 00:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol