Suriyeli Tarikatçılar Devasa Saray Yaptırıyor!

Merkezi Suriye’de bulunan Haznevi tarikatı Gaziantep’te bir külliye inşa ediyor. Türkiye’de 'İlim ve İrfan' adlı gerici dergi etrafında toplanan tarikatın üyelerinin ücretsiz olarak çalıştıkları belirtilen inşaata kimse yanaştırılmıyor.

12 Haziran 2019 Çarşamba 00:35

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karpuzkaya köyü yakınlarındaki yerleşime, merkezi Suriye'de bulunan Haznevi tarikatına ait külliye yapılıyor.

Külliye inşaatında yaklaşık 100 tarikat üyesinin ücretsiz olarak çalıştığı belirtiliyor.

soL'un haberine göre, devasa büyüklükte olan cami ve çevresinde yükselen apartman inşaatına kimse yaklaştırılmazken, külliyenin bölgedeki Alevi nüfusun yoğun olduğu köylere yakın olmasının da çevredeki halkı kaygılandırdığı belirtiliyor.

Tarikatın şeyhi Muhammed Haznevi yılda en az bir kez Türkiye’ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönetirdi. Haznevi geçen yıl öldüğünde, binlerce Türk müridinin cenaze töreni için Suriye’ye geçmek istemesi haber bültenlerine konu olmuştu.

Şeyhliği Muhammed Haznevi’nin oğlu Muhammed Muta Haznevi üstlendi. Haznevi'nin inşaatın tamamlanmasının ardından burada ikamet edeceği söyleniyor.

Türkiye'de İlim ve İrfan adlı gerici dergi etrafında toplanan Haznevi Tarikatı’nın Gaziantep'te çok sayıda başka külliyelerinin de olduğu biliniyor. 

Tarikatın şeyhinin inşaat halindeki külliyeyi ziyareti, 2015 yılında Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı’nın da katıldığı tarikat etkinliğinin görüntüleri ve inşaattan videolar sosyal medya hesaplarından yayımlanıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Celal Dönmez 2019-06-13 18:54:18

şeyhi gavsss?ne derse onun emrini haşa Allah'ın emrinden üstün görüyorsunuz.Aynı şekilde rantçı ve kadrocu cemaatler de cemaat liderinin sözünden başka söz dinlemezler.Siyasilere mesela 2014 seçimlerinde melih denen fırıldakı kandırdılar oy vereceğiz diye ve oy vermediler belediyede kadrolarını korumak için.Aynı şekilde İyi partiye de oy vermediler CHP ile ortak diye uzak durdular ama yine Mansur Beyin başkanlığında kadrolarını korumak istiyorlar.Siyasiler bunlara aldanmamalı.Ne kadar cemaat ve tarikat mensubu varsa bürokrasiden temizlenmeli.Yerlerine Allahını kitabını, vatanını milletini seven dürüst,hırsız olmayan dindarlar ve sosyal demokratlar atansın.

Avatar
Zinnun 2019-08-17 23:56:05

Haznevi tarikatı 120 yılı aşkındır islama hizmet eden hakikati anlatan bir tarikattır. 120 yıldır binlerce alim yetiştiren bir tarikattır. Yuzlerce medreseleri olan milyonlarca insanın hidayetine vesile olan bir tarikattır. Orada yapılmasının sebebi islamiyettir.İnsanları hakikati anlatmaktır. Doğru yolu anlatmaktır. Selefi zihniyetinden uzaktırlar alakaları yoktur.

Selefiler (vahabiler) tarikatları ve Şeyhleri sevmeyen zihniyeti itikadı bozuk bir topluluktur. Öyleki Suriye de onlarca Cami, Medrese, Mescid ve Şeyhlerin Âlimlerin Türbeleri bombalamışlardır.