SÖZKONUSU ENERJİ İSE DOĞA TANIMIYORLAR!

Araziye dikilmesi planlanan altı tane rüzgar türbini için şu ana kadar bin 300 ağaç kesildi.

25 Ocak 2016 Pazartesi 23:29
SÖZKONUSU ENERJİ İSE DOĞA TANIMIYORLAR!

 İzmir’in Urla ilçesi Ovacık köyündeki arazi  EPDK’den 49 yıllığına Ethem Sancak’ın kardeşi Haydar Sancak’ın başkanı olduğu Hassas Teknik Elektrik şirketi tarafından kiralandı. Araziye dikilmesi planlanan altı tane rüzgar türbini  için şu ana kadar bin 300 ağaç kesildi.

“5- 6 bin ağaç kesilecek”

Köylüler kesilen ağaçlar için ormanda nöbet tutuyor. Ovacık Köyü Muhtarı Veysel Erköse  şirketin 5-6 bin ağaç daha keseceğini öne sürdü.

İşte muhtarın açıklaması;

-Geçen salı geldiler ve bin 300’e yakın çam ağacını kestiler. Ağaç kesiminin süreceği ve 5–6 bin ağacın kesileceği ifade ediliyor. RES’lerin kamu yararına olduğu belirtilerek kesiliyor bu ağaçlar ama ormanlar kimin yararına? Üstelik burası doğal sit alanı. Burayı enerji çöplüğüne çevirmeye çalışıyorlar. Projenin iptalini istiyoruz. Bilirkişi raporları da bu bölgede bir rüzgar santrali kurulursa çevredeki tüm bitki örtüsünün ciddi zarar göreceğini söylüyor.

CHP’li Atilla Sertel de ovacık köylülerine destek oldu

CHP Milletvekili Sertel, ormanda nöbet tutan köylüleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ziyaret ederek, kesilen ağaçları yerinde gördü ve bilgi aldı.

“İktidara yakın isimler bu kirli ve kanlı paradan keselerini doldurmaya çalışıyor”

CHP’Li Sertel’İn açıklaması;

-Bu ülkede insan hakları gasp ediliyor, hukuk çiğneniyor, çevre talan ediliyor. Birtakım yerlerden, sürekli kirli ve kanlı para akıyor. İktidara yakın kesimler de bu kirli ve kanlı paradan keselerini doldurmaya çalışıyor. Para her şey değil ama doğa her şey. Çok paranız olabilir ama içecek suyunuz olmaz. Çevreye, doğaya sahip çıkan ve direnen Ovacık köylülerine teşekkür ediyorum.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.01.2016 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Xxl 2016-09-19 21:14:07

Sahtekarlıkla düzenlenmiş bi haberi TG türbinlerden daha önce kurulmuştu onu niye haber yapıyorsunuz yoksa onların sahibi CHPl limi ?