'SORUN SENSİN ERDOĞAN'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Hayır’ diyen hayır diyecek. Ben ‘hayır’ diyorum. Bana 'terörist' diyecek olanın da alnını karışlarım. Hayır demeyi bir korkutmaca haline getirmek isteyenlere izin vermeyiz. Hayır demek vatanseverliğin gereğidir” dedi.

26 Mart 2017 Pazar 00:48
'SORUN SENSİN ERDOĞAN'

2010 yılında gerçekleştirilen referandum sürecini hatırlatan Baykal, “O referandumun 24 tane konusu vardı. 22’si hiç önemli değildi. Biz kabul etmiştik. 2 tanesine itiraz ediyorduk. Anayasa mahkemesi ve HSYK. Dokunmayın bunlara dedik. Hakime dokunma. Devleti FETÖ’ye sen teslim ettin. O referandumda teslim ettin. Yüksek yargı onların eline geçti. Yüksek yargı geçince güvenlik, emniyet, silahlı kuvvetler, idare, üniversiteler, sorular, okullar her şey. O referandumun sonucu 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’u da kendi siyasi çıkarları için pazarlamaya çalışıyor” dedi.
Baykal, anayasanın geçmesi halinde Türkiye’nin siyasi ve ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Bu anayasa Türkiye’ye küme düşürür” ifadelerini kullandı.
Anayasa değişikliği gerçekleştirildiğinde ekonominin zarar göreceğini savunan Baykal, “ Bir başka dünyanın insanı olmaya gideriz. Yazıktır, 90 yılın emeğine yazıktır. O şehitlerin verdikleri cana yazıktır. Mustafa Kemal’e ayıptır, yazıktır, günahtır. Sorun meclis değil, sorun sistem değil. Sorun sensin sen...” açıklamasında bulundu.
Baykal, “ ‘Hayır’ diyen hayır diyecek. Ben ‘Hayır’ diyorum. Bana 'terörist' diyecek olanın da alnını karışlarım. Hayır demeyi bir korkutmaca haline getirmek isteyenlere izin vermeyiz. Hayır demek vatanseverliğin gereğidir" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol