'SORUMLU İKTİDARDIR...'

Emekli Tümgeneral Osman Özpek, FETÖ örgütünün 15 temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin sorumlusunu iktidar olarak gösterdi.

14 Eylül 2016 Çarşamba 15:55
'SORUMLU İKTİDARDIR...'

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Güneydoğu'da yaşananların bir zaafiyet sonucu ortaya çıktığını vurgulayarak şöyle konuştu: 
"Orada, şehirleri, ilçeleri, köyleri patlayıcılarla dolduran PKK terör örgütü ile sürdürülen, şimdi inkar edilen bir politika, bir anlaşma var. bnun sorumluları mutlaka yargı karşısında hesap vermeli. Balyoz ve Ergenekon davaları ile Silahlı Kuvvetler'e kurulan kumpasların sorumluları belli. Bunların unutulmamasını istiyorum. Türkiye'de yaşanan olayları bir belge niteliğinde ortaya koyuyorum ve bunu en doğru şekilde yaptığıma inanıyorum. Herhangi bir baskı, korku veya çekinceye takılmadan yaşanan olayları tüm gerçekliği ile ortaya koymak adına 'Türkiye'nin Karanlık Yüzü-14 Yıllık Enkaz'ı yazdım. Benim herhangi bir beklentim ve korkum olmadığı için olayları doğru bir şekilde ifade ettiğimi zannediyorum. Bunu da bana gelen tepkilerden anlıyorum."

Kitabında yazanların Türkiye'nin siyasi haritasını takip eden her bireyin bildiği konular olduğunu vurgulayan Özbek, "Bu konuları gelecek nesillere aktarmak adına kitaba döktüm. Halkımı bu tür kitaplardan memnuniyetini dile getirdiği müddetçe ben yazmaya devam edeceğim. Bu kitabımda da yaşanan süreçte suçluları, sorumluları, yardım ve yataklık yapanları teşhir ediyorum. Son 14 yılda cumhuriyetin temel nitelikleri, milli değerlerimiz aşındırılmıştır. Milli beraberliğimiz ortadan kaldırılırken, Türkiye'nin ulusal güvenliği tehlikeye girmiştir.

15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu da bana göre iktidardır. Bu işten AKP iktidarı sorumludur ve bundan kaçamazlar. Darbe girişiminin gelişini önleyememekten sorumludur. Darbecilerin önemli makamlara gelmelerinden sorumludur. Burada aynı zamanda komutanlar da sorumludur" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol