'SON ONAYLARI DAMAT BEY VERİYOR...'

Hükümet icraatlarında tüm kararların Erdoğan'a gitmeden önce son onayı Yıldırım'ın değil Berat Albayrak'ın verdiği belirtiliyor.

30 Kasım 2016 Çarşamba 23:29
'SON ONAYLARI DAMAT BEY VERİYOR...'

Gazeteci Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım'ın ‘özel sektöre yönelik uygulamalarından' rahatsız olduğunu iddia etti.

"Saray kaynakları, Erdoğan'ın, aynı Davutoğlu'nda olduğu gibi Yıldırım'da da büyük pişmanlık duyduğunu ifade ediyor" iddiasını ileri süren Takan, "Davutoğlu'nun azledilme sürecinin başında olduğu gibi, Erdoğan'ın sık sık 'Keşke Binali Yıldırım'ı Başbakan yapmasaydım' dediği Saray kulislerinde açıktan konuşuluyor. Zaten, uzun süredir damat Berat Albayrak'ın Binali Yıldırım'ı 'hiç takmadığı', 'partide ve Bakanlar Kurulu'nda gerçek söz sahibinin Berat Albayrak olduğu' konuşuluyor" diye yazdı. Takan'ın ‘Sarayda ikinci 'keşke' sıkıntısı!…' başlığıyla yayınlanan bugünkü yazısı şöyle: 

‘TÜRKEŞ'İN GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN AÇIKLAMALARI NEYİN NESİYDİ?'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, Doktor Devlet Bahçeli'yi bombalayan açıklamaları ile haftaya sıkı bir giriş yapmıştık. Ne oluyordu? Yoksa, Cumhurbaşkanlığı görünümlü başkanlığı getiren Anayasa değişikliği paketi güme mi gidiyordu?.. Ankara'nın klasik Salı'sında AKP ve MHP grup toplantılarında yapılan açıklamalarda gördük ki; sıkıntı yok. Durmak yola devam!.. Grup toplantılarından sonra AKP ve MHP cephelerindeki hava, "Pürüz olsa liderler bir araya geleceklerini açıklamazdı" şeklindeydi. Peki,Tuğrul Türkeş'in gündeme bomba gibi düşen açıklamaları neyin nesiydi? Oraya geçmeden önce, saray ve AKP cephesindeki son duruma göz atalım.

‘ERDOĞAN OHAL UZAYACAK DİYOR, YILDIRIM İSE KALKACAK'

OHAL süresi ile ilgili iktidar cephesinde dışa vuran çatlak umarım gözünüzden kaçmamıştır!.. Erdoğan, "OHAL belki 3 ay, belki 3 ay daha uzayacak" diyor. Binali Yıldırım, OHAL'in referandumdan önce kalkacağını dillendiriyor. Tuğrul Türkeş, Nihat Zeybekçi de istemezükçülerden. AKP'deki görünür çatlamadan sonra Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş orta yoldan devam etti, ‘gerektiği kadar uzar(mealinde).


‘BAŞKANIN ADAMLARI ARASINDA BÜYÜK BİR KAVGA YAŞANIYOR'

Sonda söyleyeceğimiz yine başta söyleyelim: Başkanın adamları arasında büyük bir kavga yaşanıyor. Hatırlar mısınız?.. Kısa bir süre önce kaleme aldığım yazıda, Cumhurbaşkanlığı ikinci yardımcılığı konusunda Binali Yıldırım'da ısrarcı olanlara "Acele etmeyin. Sürprize hazır olun" demiştim. Merdiven usulü (!) gidelim.

‘SON ONAY BERAT ALBAYRAK'TAN'

Saray kaynakları, Erdoğan'ın, aynı Davutoğlu'nda olduğu gibi Yıldırım'da da büyük pişmanlık duyduğunu ifade ediyor. Davutoğlu'nun azledilme sürecinin başında olduğu gibi, Erdoğan'ın sık sık " Keşke Binali Yıldırım'ı Başbakan yapmasaydım" dediği Saray kulislerinde açıktan konuşuluyor. Zaten, uzun süredir damat Berat Albayrak'ın Binali Yıldırım'ı ‘hiç takmadığı', ‘partide ve Bakanlar Kurulu'nda gerçek söz sahibinin Berat Albayrak olduğu' konuşuluyor. Saray kaynakları, hükümet icraatlarında tüm kararların Erdoğan'a gitmeden son onayı Berat Albayrak'ın verdiğini söylüyor. Erdoğan ile Yıldırım'ın arasının açılma süreci OHAL süresi tartışmasından önce. Şöyle;

 ‘ERDOĞAN'IN TALİMATI YILDIRIM'DA RAHATSIZLIK YARATTI' 

*Erdoğan'ın, ‘özel sektöre yönelik uygulamaları yüzünden' Yıldırım hakkındaki rahatsızlıklarını sık sık dile getirdiği, *Erdoğan'ın, cinsel istismar yasasıyla ilgili olarak medya aracılığıyla çekilme talimatı vermesinin Başbakan'da yarattığı rahatsızlık.

‘ERDOĞAN İLE YILDIRIM ARASINDAKİ BÜYÜK MUHABBETTİN SONA ERMESİ AN MESELESİ'

AKP cephesinde Erdoğan ile Yıldırım arasındaki büyük muhabbettin sona ermesi an meselesi gözüyle bakılıyor. AKP, gruplara ayrılmış halde. Ekonomik kriz derinleştikçe "Günah keçisi Binali Yıldırım olacak" diyenlerin sayısı AKP'de her geçen gün artıyor. Bu arada AKP içinde ByLock'cu bakan ve milletvekili sayısında artan rakamları da duyarsanız sakın ha şaşırmayın!.. Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı yardımcısı olmadan 'Milli Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı olması da kimseyi şaşırtmasın. Saray kaynakları, iddialı bir şekilde "Kritik kararlarda Devlet Bahçeli'ye sorulup onayı alınmadan kesinlikle adım atılmıyor" diyor.

‘TOPYEKUN, KOLTUK KAVGASI REFERANDUM ÖNCESİ BAŞLADI'

Dönelim Tuğrul Türkeş'in şok açıklamalarına… Merdiven usulü gidin! Top yekun, koltuk kavgası referandum öncesi başladı! En acı olanı; Erdoğan, Türk milliyetçilerini manivela olarak kullanıyor. Referandumdan sonra da Vefa'ya boza içmeye gidenler çok olacak!

Bir de! Suriye konusunda giderek yükselen hamaset ve Erdoğan-Bahçeli paralel söylemlerine dikkat! Ne diyelim? Yerim dar! Sabah ola hayrola!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.12.2016 13:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol