SON ANLARINI ANLATTI...

Levent Kırca'nın son anlarını 6 yıldır birlikte olduğu ve ’son eşim’ diye nitelendirdiği Aslı Çetiner anlattı.

13 Ekim 2015 Salı 14:18
SON ANLARINI ANLATTI...

  Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca’nın 6 yıldır birlikte olduğu ve ’son eşim’ diye nitelendirdiği Aslı Çetiner,yaptığı açıklamada şunları açıkladı...

"Kıymetlim Levent Kırca'yı maalesef kaybettik. Kendisi sabah karşı 02:00 itibariyle solunum sıkıntısı yaşamaya başladı. Son ana kadar bilinci açıktı. Konuştuk, vedalaştık. Tüm sevenlerine tekrar sevgilerini yolladı. 

Maalesef saat 02:40'ta hayata gözlerini yumdu. En büyük tesellim fazla acı çekmeden, eli elimde gitmesidir. Levent; ender bulunan, adam gibi adamlardandı. Benim için bir okuldu.Onu kaybettiğim için çok üzgünüm. Ülkesinin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağolsun."


Bu yıl 5. defa Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Kırca, İstanbul ’da devam eden tedavisi nedeniyle törene katılamamış, törene yerine katılan oğlu Oğulcan Kırca, babasının tören için yazdığı mektubu okumuştu. İşte Kırca’nın veda niteliğindeki o mektubu. 

" ATATÜRK 'LE KALIN, HOŞÇAKALIN"

“1974’te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl... Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için” cümleleriyle başlayan Kırca, mektubunda ‘iki kardeşin çorap için kavga etmesi, komşu çocuğu kardeşlerden birine saldırınca bitmesini’ anlatarak ülkede yaşanan sorunların bir sonu olacağını hatırlattı.

‘Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır’ diye devam eden Kırca, “İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?” diyerek kavganın bitmesi dileğini paylaştı. 

Kırca mektubunu, “Dik durun.. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!!” diyerek bitirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.10.2015 14:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol