ŞOK! AKP'Lİ BAKANLAR PKK TEMSİLCİLİĞİNDE...

AKP’li üç eski bakanın İngiltere'de ziyaret ettiği kuruluşun, hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi tarafından “PKK’nın İngiltere temsilciliği” olarak nitelendiği ortaya çıktı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 14:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017 sonundaki İngiltere’deki programı kapsamında Democratic Progressive Institute'ü (DPI) ziyaret etmesi, Sabah’ın sayfalarında sert bir dille eleştirilmişti. AKP'li üç eski bakanın da, Londra’daki ziyareti sırasında DPI’da bir toplantıya katıldığı ortaya çıktı. ODA TV'de yer alan habere göre, Sabah Gazetesi 8 Aralık 2017’deki haberinde Kılıçdaroğlu’nun bu kuruluşa yaptığı ziyareti okurlarına şu sözlerle duyurmuştu:

[Haber görseli]

“CHP'nin Kamuoyuna Düşünce Kuruluşu olarak göstermeye çalıştığı Democratic Progressive Institute (DPI) de aynı şekilde PKK’nın İngiltere Temsilciliği olarak bilinmesinin ötesinde başkanlığını PKK terör örgütü lideri Terör suçlusu bebek katili A. Öcalan'ın yasal/avukat takım üyesi (Öcalan's legal team member) olarak bilinen PKK’lı Kerim Yıldız başkanlığında faaliyet göstermektedir.”

AKP HEYETİNDEN DPI’YA “ZİYARET”

Aradan zaman geçti, AKP heyetinin de Londra’da DPI’yla toplantı yaptığı ortaya çıktı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı ve Yeniçağ gazetesinin Ankara temsilcisi Ahmet Takan, köşesinde fotoğrafı yayımladı ve “Bu da ne mi?.. Geçtiğimiz hafta içinde AKP'den çok önemli 3 isim İngiltere'ye gitti, Efkan Ala, Mehdi Eker, Taner Yıldız... ‘Çözüm süreçlerini’ incelemek için” dedi.

“Davetli oldukları yerin ismi: Kısa adı DPI olan Democratik Progress İnstitute... İngiltere derin devletine bağlı bir düşünce kuruluşu” diyen Takan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“AKP'li bu 3 ismin R. Erdoğan'dan gizli bu ziyareti gerçekleştirmesinin imkanı var mı?.. Yok!.. Girin internete, ziyaretle ilgili fotoğraf ve bilgiler DPI'nın resmi sayfasında hâlâ duruyor. Bu ziyaret, Türk kamuoyundan itina ile saklandı. Görüşmelerde kimler yok ki, DPI'nın ‘Kürt asıllı liberal’ olarak bilinen CEO'su Kerim Yıldız, İrlanda eski Dışişleri Bakanı Dermot Ahern, İngiltere derin devletinin askerleri...”

“İKTİDARIN YENİ ‘ÇÖZÜM SÜRECİ’ ARAYIŞLARI”

Ankara kulislerinde hükümetin yeni “çözüm süreci” arayışında olduğunun konuşulduğunu belirten Ahmet Takan şöyle devam etti:

“Ankara kulislerinde uzun bir süredir konuşulan ve benim de bu köşeden defalarca dile getirdiğim iktidarın yeni ‘çözüm süreci’ arayışları ve Erdoğan'ın bunun için İngiltere ile yürüttüğü arka kapı diplomasisi iddiaları var... Acaba AKP'nin 3'lüsü Erdoğan'a İngiltere temasları ardından ne rapor verdi?.. Bu gezinin ardından danışıklı dövüş olduğu ortaya çıkan baskın seçim süreci açıklamaları ve görüşmelerinde neden gaza basıldı? Birilerinin neye çok acelesi var?.. Hatırlayın!.. Dünkü yazımızı, NATO Genel Sekreteri'nin Ankara'ya ziyaretinin ertesi günü Doktor Devlet Bahçeli'nin ‘erken seçim’ çağrısını yapmasının çok manidar olduğunu dile getirerek bitirmiştim!.. Acaba, iktidarın süresi uzatılarak Oslo sürecine format mı atılmaya çalışılıyor?..”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol