SKANDAL İSME TOKAT GİBİ YANIT!

Yeni Çağ Köşe Yazarı Arslan Bulut, hamilelerin sokağa çıkmamasını isteyen, inkılapları 'köpekleştirme' şeklinde niteleyen Tasavvufçu Ömer Tuğrul İnançer'e öyle bir yazı ile yanıt verdi ki...

08 Aralık 2014 Pazartesi 11:29
SKANDAL İSME TOKAT GİBİ YANIT!

İşte o makale:


" Ömer Tuğrul İnançer, TBMM personeline verdiği  “Hazreti Mevlana’yı Anlamak”  konulu konferansta,  “İnkilap mı? İnkilap ne demek biliyor musunuz ’Köpekleştirme’demektir. Bu memlekette inkilap (köpekleştirme) yapılmıştır. Dünyanın en büyük kütüphane cinayeti 1928’de Türkiye’de olmuştur. Bir gecede Türkiye’nin kitapları okunmaz hale gelmiştir”  dedi. Böylece, eğitim şurasında Osmanlıca dersinin okullarda mecbur tutulması yönünde tavsiye kararı alınmasının sebebi anlaşılmış oluyor.

Fakat ben konunun  “köpekleştirme”  boyutu üzerinde durmak istiyorum!
Herkesin bildiği gibi Osmanlı devletinde vatandaş yoktu, padişahın kulları vardı! Osmanlı devletinin sürekli ordusuna Kapıkulu Ocağı denilirdi.
İnsanları kullaştırmak, kapı kulu veya kapı köpeği haline getirmek sadece zulüm değil aynı zamanda küfürdür, dinden çıkmaktır. Çünkü insanları kullaştıran kişi, kendisini Firavunlaştırarak, Allah ile eş koşmakta, yani şirke girmektedir.
Osmanlı’da kapıkulu olacak kişinin ailesiyle ve diniyle tüm bağlarını koparması, aynı yeni doğmuş gibi, hükümdardan başka kimseye maddi ya da duygusal herhangi bir bağ hissetmemeleri gerekirdi.
Şimdi kendi siyasi liderini peygamber seviyesine çıkararak, Allah’a şirk koşan insanlar kapıkulu değil midir? Ve onlardan dava arkadaşlığı değil yol arkadaşlığı isteyenler kendilerini Firavun yerini koymuyor mu?

Hangi siyasi partiden olursa olsun, siyaseti ülkenin ve milletin çıkarları için değil, kendi çıkarları için yapan, bu yüzden de, liderine köpek gibi sadık olan insanların İslam dini ile bir ilgisi kalmış mıdır? Onların tanrısı, köpeklik sonucu ulaşacakları makam, mevki veya rant değil midir? Cumhuriyet, insanı kulluktan çıkararak eşit vatandaşlar seviyesine yükseltti. Yani, insana kul, köle, köpek değil, insan olduğunu hatırlatan ve bu hakı veren rejimin adıdır Cumhuriyet!
Halkı sadık köpekleri gibi görenler, Cumhuriyetten rahatsızdır. Cumhuriyet yüzünden dini istismar edemedikleri için çıkarları bozulmuştur. Şimdi yeniden, mızraklarının uçlarına Kur’an sayfaları geçirip yani dindar görünüp halkı aldatmakla meşguldürler. Oysa Kur’an da Allah’tan başka kimseye kulluk etmemeyi temel alır. İslam inancının, İmanının temeli budur. Allah’ın yerine heva ve heveslerinizi koyduğunuz zaman gerçekten köpekten de aşağı duruma düşersiniz. Çünkü, köpek yaradılışı gereği, kemiğin peşinden gider, insanın ise aklı vardır, haysiyeti vardır, gururu vardır, şerefi vardır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.12.2014 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol