SİVAS'TA 'ANTİ KAPİTALİST' ANMA!

İlahiyatçı İhsan Eliaçık önderliğindeki Anti Kapitalist Müslümanlar, Sivas'ta anma etkinliklerine damga vurdu. "Bir olmaya geldik" pankartı açan anti kapitalist müslümanlar, "Bizim İslam anlayışımız ezilenlerine yanında olmayı gerektiriyor" dedi.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 15:11
SİVAS'TA 'ANTİ KAPİTALİST' ANMA!

 20 yıl önce yaşanan katliam için Sivas'a giden İlahiyatçı ihsan Eliaçık önderliğindeki Anti Kapitalist Müslümanlar, anma etkinliklerine damga vurdu. "Bir olmaya geldik" pankartıyla yeralan Antikapitalist Müslümanlar, " Bizim İslam anlayışımız ezilenlerine yanında olmamız gerektiği yönünde" dediler.

Son dönemde adından sıkça sözedilen Anti Kapitalist Müslümanlar, Sivas'ta da ilgi odağı oldu. Sivas Katliamı'nın yıldönümünü önce Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Kadıköy'de düzenlediği 'Unutmadık, unutmayacağız' mitingine katılarak anan Anti Kapitalist Müslümanlar, 2 Temmuz'da da Sivas'ta hazır bulundular. "Allah, ekmek, özgürlük" yazılı bayraklar taşıyan Antikapitalist Müslümanlar, "Bir olmaya geldik" yazılı pankartla Alevilerin taleplerine destek oldu. 

" İSLAM ANLAYIŞIMIZ EZİLENLERİN YANINDA OLMAK YÖNÜNDE..."
Antikapitalist Müslümanların Dönem Sözcüsü Özgür Kazım Kıvanç, "Bizim İslam algılayış biçimimiz ezilenlerin yanında olmamız gerektiği yönünde" dedi. Kıvanç, "Madımak'ta yaşananlara karşı, egemenlere karşı bir duruş olarak bugün Alevilerle birlikteyiz. Söylemek istediğimizi bir cümle ile ifade ettik: Bir olmaya, birlik olmaya geldik. İnsanların tepkileri çok olumlu" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.07.2013 15:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Deniz Gurkel 2013-07-03 16:06:24

onurlu durusunuza saygimiz ve hürmetimiz sonsuzdur sevgili anti kapitalist yoldaslarim!°!!!

Avatar
Cafer Akyurt 2013-07-03 16:45:11

cuma günüde başbağlarda aynı duyarlılığı göstermezlerse,taraflı ve ayırımcı oldukları ortaya çıkacak.ben o zaman onlara sorarım.

Avatar
altan babaoğlu 2013-07-09 12:57:09

çok çok teşekürler hocam sizin sayeninizde islamın güzel yüzünü gördük siz olmasaydınız islamı terk edecektim sağolun hocam yüce allahımdan size bol bol bu çalişmalarınızı daha daha artırmasını diliyoruz